Florence Schilder Atelier: creatief aan de slag

Florence Schilder Atelier: creatief aan de slag

Het Florence Schilder Atelier is vooral een heel gezellige ochtend waarbij iedereen zijn creativiteit kan laten stromen. De ene deelnemer werkt met pastelkrijt, de andere met acryl- of aquarelverf. En wat er geschilderd wordt, dat bepaalt ook iedereen zelf.

 

Individuele benadering

“Ik ben geen docente die alleen maar les staat te geven en iedereen dezelfde opdracht geeft”, vertelt Sytske de Jong. “Ik benader graag iedereen individueel. De een heeft ook meer behoefte aan bepaalde ondersteuning of uitleg dan de ander. Daarbij wil ik vooral dat mensen schilderen waar ze blij van worden. Dat maakt het schilderen alleen maar leuker.”

 

Leren kijken en diepte zien

In principe kan iedereen leren schilderen, vindt docente Sytske, die zelf twee studies aan de Kunstacademie volgde en naast docente beeldhoudster en schilderes is. “Schilderen kun je leren, daarna komt er een stukje talent bij en dat bepaalt hoe goed jouw schilderij echt wordt. Maar in de basis kan iedereen even goed worden. Je moet alleen leren kijken, diepte zien, perspectief kunnen weergeven en kunnen werken met kleur. Dit soort technieken leg ik soms ook aan heel de groep uit. Wie het al kan, schildert ondertussen lekker door. Het is echt altijd heel gezellig en soms komen mensen weer bij hun oude talenten. Zo is er een deelnemer die vroeger bouwtechnische tekeningen maakte voor zijn werk. Die techniek zie je nu terug in zijn werk. Prachtig!”

 

Elke maandag

Het Florence Schilder Atelier vindt elke dinsdag plaats van 9.30 tot 11.30 in Gulden Huis aan de Steenhouwersgaarde 1 in Den Haag. Opgeven kan via liever-actief@florence.nl of via 070 - 41 31 000. Ervaring met schilderen is niet nodig. Deelname bedraagt € 7,50 per les.

 

 

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingsdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.