Florence Studio's

Florence Studio's | activiteiten voor ouderen | Den Haag en omgeving

Nieuwe dingen leren of oude passies doen herleven. Dat doet u in de Florence Studio's. Hier vindt u alle informatie. Onderaan leest u hoe u zich kunt aanmelden.

 

Florence Vlog Studio

In de Florence Vlog Studio kunt u aan de slag met het maken van videofilmpjes voor YouTube waarin u vertelt over uw eigen leven en over de stad Den Haag. U leert onder leiding van videomaker Ruud van den Houte hoe u kunt vloggen. Ook gaat u mee naar Omroep West voor een workshop. Op 8 maart 2018 reikt wethouder Rabin Baldewsingh aan een van de deelnemers een prijs uit onder de titel 'Dé Haagse Stadsvlogger van 2018'. De Florence Vlog Studio begint op 21 december en vindt daarna plaats op 11, 16, 18, 25 en 30 januari, 1, 8 en 15 februari en 1 maart. De bijeenkomsten zijn van 10.00 tot 11.30 uur op donderdag en 14.00 tot 15.30 uur op dinsdag en vinden plaats bij Keu’s Genoeg aan de Genemuidenstraat 208 in Den Haag. Na 21 december kunt u informeren of u nog kunt instromen.

Florence Dans Studio

Als deelnemer aan de Florence Dans Studio leert u onder leiding van Mick Wolschrijn van Holland Dance basisbeginselen van de moderne dans. Daarmee werkt u op een positieve manier aan uw algehele fysieke conditie, lichaamsbewustzijn, balans, spierkracht en flexibiliteit. De Florence Dans Studio begint op 31 oktober 2017 en vindt elke dinsdag van 14.30 tot 15.30 uur plaats in Theater Dakota aan de Zuidlarenstraat 57 in Den Haag. De kosten bedragen 8 euro per les. Bij betaling in één keer bedragen de kosten 120 euro voor de gehele lessenreeks (15 lessen). Mensen met een Ooievaarspas betalen 4 euro per les of 60 euro voor de alle ‘Blijvend in beweging’-lessen. Na 31 oktober kunt u informeren of u nog kunt instromen.

 

Florence Animatie Studio

In de Florence Animatie Studio leert u alles over het maken van animatiefilms en de speciale techniek stopmotion. U werkt onder meer met tekeningen, speelgoedpoppetjes en klei. U heeft bij deze workshop uw eigen tablet of smartphone nodig. Heeft u die niet, dan kunt een tablet lenen tijdens de les. De Florence Animatie Studio is een samenwerking met kunstencentrum Koorenhuis en bibliotheek Escamp. U krijgt les van Koorenhuis-docent Ruud van den Houte. De Florence Animatie Studio vindt plaats elke maandag tot en met 18 december van 14.30 tot 16.00 uur. Locatie: Bibliotheek Escamp aan de Leyweg 811 in Den Haag.  Bij aanmelding hoort u of u nog kunt instromen of wanneer de eventuele volgende reeks plaatsvindt.

Florence Musical Studio

Dansen, zingen, acteren. U kunt het allemaal in de Florence Musical Studio. Onder leiding van acteur, danser, zanger en schrijver Ricardo Sibelo leert u de fijne kneepjes van het musicalvak. Met Ricardo bekijkt u wat u het liefst doet in de musical en welke liedjes er worden gezongen. Op basis daarvan ontstaat er gegarandeerd een spetterende musical. Theaterervaring is niet nodig. De Florence Musical Studio vindt elke zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur plaats in The Dance Studio van Ricardo Sibelo aan de Zegwaartseweg 46A in Zoetermeer. Wilt meer weten over de Florence Musical Studio? Leest u dan het interview met Ricardo Sibelo.
 

Florence Klassiek Orkest Studio

Wanneer u altijd al heeft willen spelen in een klassiek orkest, dan is de Florence Klassiek Orkest Studio echt wat voor u. De Florence Klassiek Orkest Studio wordt georganiseerd in samenwerking met Koorenhuis en wordt gegeven door muziekdocent Benson Walch. De Studio vindt elke vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur plaats in expertisecentrum Gulden Huis van Florence aan de Steenhouwersgaarde 1 in Den Haag. Instroom is op elk moment mogelijk. Benson Walch geeft u graag meer informatie over zijn muzieklessen.
 

Florence Foto Studio

Leren fotograferen en foto's bewerken op de computer. U leert het allemaal in de Florence Foto Studio. De workshop wordt op onderstaande locaties gegeven: 

 

  • Op maandag van 09.30 tot 11.00 uur in wijkrestaurant Keu’s Genoeg aan de Genemuidenstraat 208 in Den Haag.
  • Op woensdag van 13.15 tot 14.45 uur (vanaf 17 januari) en van 11.00 tot 12.30 uur (vanaf 28 februari)  in Bibliotheek aan de Vliet aan de Koningin Julianalaan 257 in Voorburg. 
     

Docent Ruud van den Houte vertelt u meer over de Florence Foto Studio en wat u nodig heeft. 

 

Florence Hiphop Studio

Samen met Sportief Plus biedt Florence u ook de mogelijkheid om te hiphoppen. In onze Florence Hiphop Studio maakt u onder leiding van een ervaren dansdocent kennis met hiphop en stabiliteitsoefeningen. U komt elke vrijdagmiddag om 14.00 uur bij elkaar in woonzorgcentrum Wijndaelercentrum aan de Catherina van Rennesstraat 8 in Den Haag. Met elkaar werkt u toe naar een heus optreden.

 

Florence Salsa Studio

Op Cubaanse klanken heerlijk zwieren en zwaaien. Het kan in de Florence Salsa Studio die wordt gegeven door twee professionele dansdocenten. U leert de basis van de salsa, er is aandacht voor uw conditie, lichaamsbewustzijn en evenwicht. U komt letterlijk in beweging en maakt zich los, zowel in lichaam als in geest. De Studio vindt elke maandag van 12.30 tot 13.30 uur plaats in Gulden Huis aan de Steenhouwersgaarde 1 in Den Haag. Lees meer over de dansdocenten Meike Portegies en Shamir Matheu. 

 

Kosten en aanmelding

Deelname aan een van de Florence Studio's bedraagt maximaal een paar euro per keer. Bent u in het bezit van een Ooievaarspas van de Gemeente Den Haag? Dan krijgt u 50% korting. Voor meer informatie over de Florence Studio's en voor aanmelding kunt contact met ons opnemen via liever-actief@florence.nl of via 070 - 41 31 000.

 

 

 

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.