Elke dinsdagmiddag en donderdag: gratis gezondheidscheck voor 60-plussers in Voorschoten

11-1-2016
Gratis gezondheidscheck voor 60-plussers in Voorschoten

Florence biedt in woonzorglocatie Adegeest in Voorschoten twee keer per week een gratis gezondheidscheck voor 60-plussers aan. De check wordt uitgevoerd door een huisverpleegkundige.

 

Voor vragen over gezondheid en welzijn

Mensen van 60 jaar en ouder kunnen zich zonder verwijzing van de huisarts aanmelden voor de gratis gezondheidscontrole. Zij krijgen vervolgens een gesprek met de huisverpleegkundige van Florence waarbij onder meer wordt ingegaan op de persoonlijke gezondheid- en het welzijnssituatie. Daarnaast wordt de bloeddruk, het bloedsuiker, de cholesterol en het gewicht gecontroleerd. De huisverpleegkundige verwijst indien noodzakelijk door naar de huisarts.

 

Advies en praktische tips

De huisverpleegkundige heeft brede kennis van de gezondheidszorg. Ook kent zij de diverse voorzieningen in de wijk. Daarmee kan zij de wijkbewoners heldere informatie geven en hen goed op weg helpen. De huisverpleegkundige van Florence geeft bijvoorbeeld advies bij het aanvragen van hulpmiddelen en het innemen van medicijnen. Ook biedt zij hulp bij het leren leven met een chronische aandoening, het omgaan met verdriet of het zoeken naar een oplossing voor gevoelens van eenzaamheid. Tijdens de gezondheidscontrole geeft de huisverpleegkundige antwoord op alle vragen over gezondheid en welzijn. Daarnaast geeft ze concrete tips en adviezen. Na een jaar volgt een oproep voor een vervolggesprek.

 

Telefonisch aanmelden

De gratis gezondheidscheck vindt elke dinsdagmiddag en donderdag plaats in woonzorglocatie Adegeest aan de Bachlaan 21 in Voorschoten. Mensen van 60 jaar en ouder kunnen zich hiervoor telefonisch aanmelden via 070 - 41 31 000.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.