florence labels

Complementaire zorg

Complementaire zorg

Complementaire zorg is aanvullende zorg die u krijgt voor uw aandoening, enkele voorbeelden zijn aromazorg, massage of ontspanningsoefeningen. Deze activiteiten kunnen vermindering geven bij klachten als pijn, misselijkheid, angst en vermoeidheid, doordat het zich richt op ontspanning en comfort. Gulden Huis heeft medewerkers opgeleid om complementaire zorg op een professionele wijze te kunnen uitvoeren.

 

Samen met de eerst verantwoordelijk verzorgende van de afdeling kunt u kijken welke toepassing bij u past. Hier volgen een aantal voorbeelden van veel toegepaste complementaire methodes in het Gulden huis.

 

Massage

In de complementaire zorg worden kleine ontspannende massages gegeven, denk aan hand-, voet- of gezichtsmassage. Een massage kan ontspannend werken, de bloeddoorstroming verbeteren en onrust en pijn verminderen.

 

Werken met etherische oliën

Geuren beïnvloeden sfeer en emoties. Etherische oliën zijn geurende oliën die aan planten worden onttrokken en hebben elk hun eigen werking. De olie kan worden gebruikt in een bad-of douchegel, als massageolie of om te verdampen.

 

Werken met kruiden

Een complementair hulpverlener kan advies geven over de werking van kruiden. Voor een uitgebreide therapie is het verstandig een kruidengeneeskundige te raadplegen. Meld het gebruikt bij uw arts. Deze middelen kunnen namelijk van invloed zijn op medicatie.

 

Luisteren naar muziek

Waarschijnlijk weet u zelf goed welke muziek u helpt met ontspannen. Muziek kan ook gebruikt worden om emoties te verwerken of om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen.

 

Ontspanningsoefeningen

Bij ontspanningsoefeningen wordt de aandacht gericht op ademhaling en lichamelijke oefening.

 

Bad en zintuigprikkelende ruimte

Het Gulden huis beschikt over een bad en een zintuigprikkelende ruimte met onder meer een waterbed met muziek-tril versterker. U kunt bij de eerst verantwoordelijk verzorgende aangeven of u gebruik wilt maken van deze middelen.

 

Kunstzinnige therapie bij Gulden Huis

Mensen die actief bezig zijn op kunstzinnig gebied, spreken hun gezonde kern aan, zo is de achterliggende gedachte bij kunstzinnige therapie. Daarbij gaat het nadrukkelijk om het creatieve proces en niet om het eindresultaat. Kunstzinnige therapie bevordert het evenwicht tussen denken, voelen en handelen. Het kan ondersteuning bieden bij stemmings- of angstklachten, rouw en acceptatie, spanningen of slapeloosheid. Voor een goede werking van de therapie is geen kunstzinnige ervaring nodig. De therapie kan zowel individueel als in groepsverband worden gevolgd.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.