Haagse Senior Stadsvlogger 2018 bekend

De eerste Haagse Senior Stadsvlogger is bekend.

Haagse Senior Stadsvlogger 2018 bekend

Florence Vlog Studio

De strijd werd gevoerd tussen een aantal deelnemers van de Florence Vlog Studio. De finale vond plaats in Keus Genoeg in Den Haag en werd drukbezocht door wijkbewoners, familieleden en vrienden van de deelnemende vloggers.

Lovende woorden

Over alle vlogs was de jury zeer te spreken. Uiteindelijk werd Arends aangewezen als winnaar. De jury oordeelde dat ze in haar vlog laat zien lef te hebben om op onderzoek uit te gaan. Zij zocht uit waar de plastic slierten rondom het Texaco Station aan het Verhulstplein in Den Haag vandaan komen. De prijs bestond uit een vlogcamera en de titel ‘Haagse Stadsvlogger 2018’. De prijs werd uitgereikt door wethouder Rabin Baldewsingh (Sociale zaken, Werkgelegenheid, Wijkaanpak en Sport).

Leren filmen, monteren en video’s plaatsen

De afgelopen weken hebben zeven enthousiaste 60-plussers zich gestort in de wereld van het vloggen in de Florence Vlog Studio. Onder leiding van fotograaf en videomaker Ruud van den Houte hebben zij geleerd hoe ze video’s maken, welke cameratechnieken er zijn, hoe je een verhaal vertelt, hoe je jezelf presenteert, hoe je monteert en tenslotte hoe je een vlog op YouTube plaatst en zorgt voor volgers. Dit heeft geresulteerd in een paar prachtige vlogs waarin de deelnemers iets vertellen over zichzelf en over de stad Den Haag.

Actiever leven

De Florence Vlog Studio maakte onderdeel uit van het activiteitenprogramma Actief van Florence dat specifiek is gericht op 60-plussers. Florence biedt hen bewust activiteiten aan, omdat een actiever leven bijdraagt aan een gezondere maatschappij. Bewezen internationaal onderzoek wijst uit dat een goed sociaal netwerk en het deelnemen aan activiteiten (fysiek en mentaal) een positief effect hebben op de gezondheid en het welbevinden. Bovendien brengen gezonde en gelukkigere 60-plussers minder zorgkosten met zich mee.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.