Het vaccinatiebeleid van Florence

Florence spant zich in om alle bewoners en medewerkers met direct cliëntcontact te vaccineren.

Het vaccinatiebeleid van Florence

Begin van deze week was er berichtgeving in de media over het zich niet houden aan afspraken rond het uitnodigen van de eerste groep zorgmedewerkers. Ook Florence is genoemd als een van de organisaties die medewerkers te ruimhartig zou hebben uitgenodigd. Florence herkent zich beslist niet in deze voorstelling van zaken.

 

Bescherming voor de cliënten

Sinds het begin van de coronacrisis zetten wij alles op alles om onze kwetsbare cliënten en onmisbare medewerkers te beschermen. De verpleeghuizen in de Haagse regio worden nog steeds geconfronteerd met covid-19-besmettingen onder bewoners en medewerkers. Vaccinatie van bewoners en medewerkers met direct cliëntcontact is daarom van het grootste belang.

 

Zorgvuldig vaccineren

Inmiddels heeft 90% van onze verpleeghuisbewoners een vaccin ontvangen. De vaccinatie van bewoners met verzorgingshuiszorg gaat, in overleg met de huisartsen, binnenkort van start. Florence spant zich in om alle bewoners zo snel mogelijk gevaccineerd te krijgen en gaat zeer zorgvuldig om met de schaarse vaccins.

 

Medewerkers vaccineren met direct cliëntcontact

Bij de medewerkers zijn alleen medewerkers die direct aan aanraking komen met kwetsbaren uitgenodigd. Dit beleid is conform afspraken met de GGD-GHOR Haaglanden en in afstemming met de andere ouderenzorgorganisaties in de Haagse regio.