Advies en preventie tijdens vier Gezondheidsdagen

6-10-2014
Advies en preventie tijdens vier Gezondheidsdagen

Florence bestaat tien jaar en laat dat niet ongemerkt voorbijgaan. Bij de Gezondheid en Zorgwinkels gaan daarom in oktober de deuren open om bezoekers, naast het adviseren over gezondheid en welzijn, te vermaken met leuke en interessante activiteiten. Florence wil daarmee extra benadrukken dat zij zich als zorgorganisatie al jarenlang inzet voor gezondheid en zorg.

 

Goed advies en begeleiding
De Gezondheid en Zorgwinkels helpen mensen op weg met goed advies en begeleiding. In de winkels werken deskundige servicemedewerkers die klanten begeleiden in de wereld van de gezondheidszorg. Zij laten zien wat de mogelijkheden zijn. De bezoekers maken daarin zelf een keuze. Wanneer tijdens een gesprek blijkt dat het nodig is om er een expert bij te halen, wordt dat direct geregeld. Tijdens de Gezondheidsdagen profiteren bezoekers van 25 procent korting op alle zelfmeetapparatuur. De eerste tachtig bezoekers ontvangen een ‘goodiebag’ en er zijn een aantal speciale gezond- en welzijnsactiviteiten waaraan kan worden meegedaan.


BMI-check, valpreventie, rollatorcontrole

Zo kunnen bezoekers een gratis BMI-check laten uitvoeren door de huisverpleegkundige. Ook wordt er valpreventie gegeven waarbij ouderen leren hoe ze het risico op vallen in en om huis kunnen verminderen. Een val kan bijvoorbeeld worden voorkomen door voldoende te bewegen, veilige gewoontes aan te leren of aanpassingen in huis te doen. Daarnaast demonstreren medewerkers diverse handige hulpmiddelen die de zelfredzaamheid verder vergroten. Mensen met een rollator kunnen tijdens de Gezondheiddagen ook langskomen om deze te laten nakijken. De wielen, de remkabels, alles wordt gecheckt, zodat het zeker is dat de gebruikers veilig over straat gaan.


Data en locaties

De Gezondheidsdagen vinden in oktober van 10.00 tot 14.00 uur plaats bij de vier Gezondheid en Zorgwinkels van Florence. De data en locaties zijn: dinsdag 14 oktober aan de Steenvoordelaan 388 in Rijswijk, donderdag 16 oktober aan de Volendamlaan 1166 in Den Haag, dinsdag 28 oktober aan De Zeven Provinciën 68 in Voorschoten en donderdag 30 oktober aan de Koningin Julianalaan 40 in Voorburg. Iedereen is welkom!

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.