Alzheimer Café Rijswijk brengt persoonlijk verhaal over dementie

19-1-2015
Alzheimer Café Rijswijk brengt persoonlijk verhaal over dementie

Hoe is het om de diagnose dementie te hebben? Wat krijg je zelf aan signalen? Wat verandert er in je leven? En hoe ga je er mee om? Het maandelijkse Alzheimer Café Rijswijk gaat dinsdag 27 januari in op al deze vragen. En om op alle vragen een duidelijk antwoord te krijgen, komt iemand zelf zijn persoonlijke verhaal vertellen over hoe het is om te leven met dementie.

 

Rijswijker vertelt eigen verhaal

De maandelijkse bijeenkomst van het Alzheimer Café Rijswijk staat dit keer in het teken van ‘Wat betekent dementie voor mij?’. Een inwoner van Rijswijk komt vertellen over zijn ziektebeeld en hoe hij omgaat met de diagnose dementie. Marjan Corbeek, GZ-psycholoog bij Florence, is de gespreksleider van het Alzheimer Café.
 
Tijd en locatie
Het Alzheimer Café vindt dinsdag 27 januari plaats in Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk. De deuren gaan om 19.00 uur open. De toegang is gratis. Het programma begint om 19.30 uur met een gesprek. Na de pauze kunnen vragen worden gesteld. Daarna is het mogelijk om tot 21.30 uur na te praten met bezoekers, vrijwilligers en hulpverleners.

 

Bereikbaarheid en ondersteuning
Wijkcentrum Stervoorde is met de auto en openbaar vervoer (buslijnen 18 en 30) prima te bereiken. Parkeren kan kosteloos met een parkeerkaart, voor twee uur. Belangstellenden die het Alzheimer Café willen bezoeken, maar hun partner met dementie niet alleen willen laten, kunnen bij Lisette Hart van Stichting Welzijn Rijswijk informeren welke vrijwilliger hun partner gezelschap kan houden. Dat kan via 06 - 20 66 40 59 of via mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl

 

Over het Alzheimer Café
Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over de dementie en de gevolgen er van bespreekbaar maken. Elke maand staat een ander onderwerp centraal. Het eerstvolgende Alzheimer Café vindt plaats op dinsdag 24 februari en gaat over ‘Hij heeft dementie… zij lijdt eraan’. Als je naaste dementie heeft, wat betekent dit voor jou?

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.