Alzheimer Café Rijswijk: gaat het nog wel thuis?

27-3-2015

Welke mogelijkheden zijn er om het thuis (langer) vol te houden? Wat kan een casemanager doen en welke rol speelt de mantelzorger hier in? Wat kan de thuiszorg voor je betekenen? Wanneer kom je in aanmerking voor dagverzorging of dagbehandeling en hoe regel je dat? De antwoorden op deze vragen - en op meer - worden dinsdag 31 maart gegeven tijdens het Alzheimer Café Rijswijk.

 

Praten met hulpverleners

De maandelijkse bijeenkomst staat dit keer in het teken van ‘Gaat het nog wel thuis?’ Een casemanager dementie, Kiek Alkemade, komt hierover vertellen. Marjan Corbeek, GZ-psycholoog bij Florence, is de gespreksleider van het Alzheimer Café. Het Alzheimer Café vindt dinsdag 31 maart plaats in Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk. De deuren gaan om 19.00 uur open. De toegang is gratis. Het programma begint om 19.30 uur met een gesprek. Na de pauze kunnen vragen worden gesteld. Daarna is het mogelijk om tot 21.30 uur na te praten met bezoekers, vrijwilligers en hulpverleners.

Bereikbaarheid en inzet vrijwilligers.

 

Bereikbaarheid en inzet vrijwilligers

Wijkcentrum Stervoorde is met de auto en openbaar vervoer (buslijnen 18 en 30) prima te bereiken. Parkeren kan kosteloos met een parkeerkaart, voor twee uur. Belangstellenden die het Alzheimer Café willen bezoeken, maar hun dementerende partner niet alleen willen laten, kunnen bij Lisette Hart van Stichting Welzijn Rijswijk informeren welke vrijwilliger hun partner gezelschap kan houden. Dat kan via 06 – 20 66 40 59 of via mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl.

 

Over het Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over de dementie en de gevolgen er van bespreekbaar maken. Elke maand staat er een ander onderwerp centraal. Het eerstvolgende Alzheimer Café vindt plaats op dinsdag 28 april en gaat over ‘Van achterdocht tot zwerfgedrag’, oftewel over onbegrepen gedrag bij dementie.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.