Alzheimer Café Loosduinen: Tosca Niterink leest voor uit haar boek ‘De vergeetclub’

5-4-2016
Alzheimer Café Loosduinen: Tosca Niterink leest voor

Tijdens het volgende Alzheimer Café Loosduinen, op donderdag 14 april, leest Tosca Niterink (ook wel bekend van ‘Theo en Thea’) voor uit haar boek ‘De vergeetclub’.

 

Komische en ontroerende verhalen 

De dementerende moeder van Tosca Niterink doet samen met acht andere dames op leeftijd aan kleinschalig wonen achter een cijferslot, voor hun eigen veiligheid. Met een scherp oog voor het absurde beschrijft Niterink de uitgesproken karakters van de dames en de verwikkelingen die daaruit voortkomen. Dit leidt tot uiterst komische, maar ook zeer ontroerende verhalen. Tosca spaart zichzelf allerminst en vertelt over het schuldgevoel als ze een paar weken niet bij haar moeder op bezoek is geweest. Die zegt vervolgens doodleuk: ‘Wat kom jij hier doen?’

 

Bereikbaarheid Alzheimer Café Loosduinen

Het Alzheimer Café Loosduinen begint donderdag 14 april om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Mensen met beginnende dementie, hun partners, hun kinderen of hun familieleden, zorgprofessionals en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De bijeenkomst vindt plaats aan de Mozartlaan 211 in Den Haag. De locatie is bereikbaar met tramlijn 3, halte Mozartlaan. Wanneer u met de auto komt, kunt u gratis parkeren bij de seniorenflat Mozartduin. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met programmacoördinator Jozien Wolthers via jwolthers@cardia.nl of via 06 - 13 80 21 18.

 

Over het Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over de dementie en de gevolgen er van bespreekbaar maken. Het Alzheimer Café Loosduinen wordt georganiseerd door de zorg- en welzijnsorganisaties Cardia, Evita, Florence, HWW Zorg, Nebo, Parnassia Groep, PEP, Stichting Eykenburg en Vóór Welzijn. Het Alzheimer Café wordt in Loosduinen elke tweede donderdag van maand gehouden.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.