Alzheimer Café over juridische consequenties bij dementie

22-4-2016
Alzheimer Café over juridische consequenties bij dementie

Naarmate het dementieproces doorgaat, kan iemand situaties niet meer goed overzien en beoordelen. Ook wordt het steeds moeilijker eigen beslissingen te nemen of op te komen voor de eigen belangen. Iemand wordt daarmee wilsonbekwaam. Dit kan tot juridische en financiële overwegingen leiden. Het volgende Alzheimer Café Rijswijk op dinsdag 26 april staat in het teken van de juridische consequenties van dementie.

 

Gastspreker 

Tijdens de volgende bijeenkomst komt Muriel Renema, maatschappelijk werker bij Florence, vertellen over de juridische consequenties van dementie. Marjan Corbeek, GZ-psycholoog bij Florence, is de gespreksleider van het Alzheimer Café Rijswijk.

 

Tijd en locatie

Het Alzheimer Café Rijswijk vindt dinsdag 26 april plaats in Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk. De deuren gaan om 19.00 uur open. De toegang is gratis. Het programma begint om 19.30 uur met een gesprek. Na de pauze kunnen vragen worden gesteld. Daarna is het mogelijk om tot 21.30 uur na te praten met bezoekers, vrijwilligers en hulpverleners. Wijkcentrum Stervoorde is met de auto en openbaar vervoer (buslijnen 18 en 30) prima te bereiken. Parkeren kan kosteloos met een parkeerkaart, voor twee uur. Belangstellenden die het Alzheimer Café willen bezoeken, maar hun partner met dementie niet alleen willen laten, kunnen bij Lisette Hart van Stichting Welzijn Rijswijk informeren welke vrijwilliger hun partner gezelschap kan houden. Dat kan via 06 – 20 66 40 59 of via mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl.

 

Over het Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over de dementie en de gevolgen er van bespreekbaar maken. Elke maand staat er een ander onderwerp centraal. Het eerstvolgende Alzheimer Café vindt plaats op 31 mei en het thema is ‘Kan ik nog leren?’.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.