Alzheimer Café Rijswijk over dementie en bewegen

21-5-2015
Alzheimer Café Rijswijk over dementie en bewegen

Waarom is bewegen zo belangrijk? En is bewegen belangrijk als iemand dementie heeft? Helpt het tegen het voortschrijden van de dementie? Welke mogelijkheden zijn er als de lichamelijke beperkingen toenemen? Wie kan ondersteuning bieden? De maandelijkse bijeenkomst van het Alzheimer Café Rijswijk staat dinsdag 26 mei in het teken van het thema ‘Dementie en Bewegen’.

 

Informatief gesprek

Alle concrete vragen over bewegen die leven bij mensen met dementie en hun mantelzorgers, worden beantwoord tijdens het Alzheimer Café. Marjan Corbeek, psycholoog, is gespreksleider van het Alzheimer Café. Het programma begint met een gesprek met mevrouw Marijke Hopman-Rock. Zij is professor emeritus aan VU Medisch Centrum in Amsterdam. 

 

Tijd en locatie

Het Alzheimer Café vindt dinsdag 26 mei plaats in Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk. De deuren gaan om 19.00 uur open. De toegang is gratis. Het programma begint om 19.30 uur. Na de pauze kunnen vragen worden gesteld. Daarna is het mogelijk om tot 21.30 uur na te praten met bezoekers, vrijwilligers en hulpverleners. Wijkcentrum Stervoorde is met de auto en openbaar vervoer (buslijnen 18 en 30) prima te bereiken. Parkeren kan kosteloos met een parkeerkaart, voor twee uur. Belangstellenden die het Alzheimer Café Rijswijk willen bezoeken, maar hun dementerende partner niet alleen willen laten, kunnen bij Lisette Hart van Stichting Welzijn Rijswijk informeren welke vrijwilliger hun partner gezelschap kan houden. Dat kan via 06 - 20 66 40 59 of via mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl

 

Over het Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over de dementie en de gevolgen er van bespreekbaar maken. Elke maand staat er een ander onderwerp centraal.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.