Alzheimer Café Rijswijk over dementie en domotica

17-3-2016
Alzheimer Café Rijswijk over dementie en domotica

Zijn er mogelijkheden om nachtelijk dwalen te verminderen? In hoeverre kun je als naaste van een persoon met dementie nog je eigen leven leiden? Wat is het effect van domotica op het menselijk contact? Het volgende Alzheimer Café Rijswijk op dinsdag 29 maart staat in het teken van dementie en de technische mogelijkheden die kunnen ondersteunen bij dementie in de thuissituatie en in de zorg.

 

Gastspreker Bert Mulder

Tijdens de volgende bijeenkomst komt Bert Mulder, lector Informatie, Technologie en Samenleving aan De Haagse Hogeschool, vertellen over dementie en domotica. Marjan Corbeek, psycholoog bij Florence, is de gespreksleider van het Alzheimer Café.

 

Tijd en locatie

Het Alzheimer Café vindt dinsdag 29 maart plaats in Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk. De deuren gaan om 19.00 uur open. De toegang is gratis. Het programma begint om 19.30 uur met een gesprek. Na de pauze kunnen vragen worden gesteld. Daarna is het mogelijk om tot 21.30 uur na te praten met bezoekers, vrijwilligers en hulpverleners. Wijkcentrum Stervoorde is met de auto en openbaar vervoer (buslijnen 18 en 30) prima te bereiken. Parkeren kan kosteloos met een parkeerkaart, voor twee uur. Belangstellenden die het Alzheimer Café willen bezoeken, maar hun partner met dementie niet alleen willen laten, kunnen bij Lisette Hart van Stichting Welzijn Rijswijk informeren welke vrijwilliger hun partner gezelschap kan houden. Dat kan via 06 – 20 66 40 59 of via mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl.

 

Over het Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over de dementie en de gevolgen er van bespreekbaar maken. Elke maand staat er een ander onderwerp centraal. Het eerstvolgende Alzheimer Café vindt plaats op 26 april en gaat over de juridische consequenties van dementie.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.