Alzheimer Café Wassenaar: professor Scherder over belang lichaamsbeweging

4-5-2016
Alzheimer Café Wassenaar: professor Scherder over belang lichaamsbeweging

Het Alzheimer Café Wassenaar staat woensdag 11 mei in het teken van het thema ‘Laat je hersenen niet zitten’. Gastspreker is prof. dr. Erik J.A. Scherder, hoogleraar Klinische Neuropsychologie. Hij komt vertellen hoe belangrijk lichaamsbeweging is, voor ons allemaal, maar ook zeker voor mensen met dementie.

 

Beweging baat het brein

Lichaamsbeweging houdt niet alleen ons lijf, maar ook ons brein in conditie. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Beweging baat het brein en daarmee de gezondheid, van de wieg tot het graf. Als kinderen sporten worden ze slimmer. Wie meer beweegt, verkleint het risico op het ontwikkelen van dementie. Het advies van de professor luidt: Beweeg! Dat is goed voor je brein!

 

Tijd en locatie

Het Alzheimer Café Wassenaar vindt plaats op woensdag 11 mei vanaf 19.00 uur (inloop) en vindt plaats in het Cultureel Centrum De Warenar aan de Kerkstraat 74 in Wassenaar. De toegang is gratis. U kunt geen toegangskaarten bestellen en u kunt geen plaats reserveren. Er is een beperkt aantal zitplaatsen. Er is dan ook geen garantie op een zitplaats. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter van het Alzheimer Café Wassenaar Michiel den Oudsten via telefoonnummer 06 – 42 69 57 99.

 

Over het Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over de dementie en de gevolgen er van bespreekbaar maken. Het Alzheimer Café Wassenaar wordt georganiseerd door Parnassia Bavo Groep, SWOW, SWZ, Van Ommerenpark en Florence.

 

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.