Basisschoolkinderen BeestenBende zetten zich in voor een schoon Leiden

23-12-2013
Basisschoolkinderen BeestenBende zetten zich in voor een schoon Leiden

Afvalrace

Op woensdag 18 december is het leefbaarheidsproject De BeestenBende in Leiden van start gegaan. Aan dit initiatief nemen kinderen van de basisscholen St. Joseph, De Sleutelbloem en Roomburg deel. Wethouder Frank de Wit gaf om 14.30 uur de aftrap bij de ijsbaan op de Nieuwe Rijn. Na deze aftrap gingen de kinderen, gehuld in een knalgeel hesje, een BeestenBende-pet en een afvalknijper met volle enthousiasme aan de slag. Na een afvalrace op de ijsbaan volgde een opruimronde in het centrum. Al snel klonk er uit diverse hoeken “Ik heb ‘m, ik heb ‘m.”

 

Op initiatief van Florence en met ondersteuning van de gemeente Leiden gaan de BeestenBende-kinderen vanaf nu regelmatig met hun ouders de wijk in om een bijdrage te leveren aan een schone en prettige leefomgeving.

 

Florence
Florence ondersteunt De BeestenBende omdat ze gelooft in de kracht van verbinding tussen kinderen en ouderen. “Jong geleerd is oud gedaan. De BeestenBende-kinderen geven het goede voorbeeld van hoe jong en oud samen kunnen bijdragen aan een prettige buurt”, aldus Arnold van Burg van Florence.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.