Beweegproject laat ouderen in Leidschendam-Voorburg zwemmen

29-3-2016
zwemmen ouderen in Leidschendam-Voorburg | Florence

Bewegen is goed voor de gezondheid. Bewegen zorgt voor een verhoging van de hartslag en dat zorgt ervoor dat de spieren en de hersenen beter doorbloeden. Bewegen zorgt ook voor een betere balans en coördinatie, wat vallen kan tegengaan. Voor Florence, stichting Woej (Welzijn Oud en Jong) en zwembad Forum Kwadraat redenen genoeg om de handen ineen te slaan. Op 7 april start het beweegproject: ‘Meer bewegen voor senioren’.

 

Drempel verlagen

Met het beweegproject willen Florence, Stichting Woej en zwembad Forum Kwadraat de drempel van bewegen voor senioren in de Leidschendam-Voorburg verlagen. Zwemmen is een sport waarbij mensen eenvoudig alle spieren gebruiken. Los van de vele voordelen van het bewegen, willen de drie organisaties ook ouderen uit Leidschendam-Voorburg op een sportieve manier met elkaar in contact laten komen. Gezelligheid voor en tijdens de les stelt mensen in staat anderen te ontmoeten.

 

Onbelast bewegen

Bewegen in het water is ook ‘onbelast’ bewegen, iets dat voor veel senioren als prettig wordt ervaren. Onbelast bewegen voorkomt blessures en is gezond voor de spieren en gewrichten. Bewegen in water is ook ‘gewichtloos’ bewegen, iets dat voor veel ouderen die veelal gedurende dag zitten, als erg fijn wordt ervaren. Het gewichtloos bewegen bevordert de ontspanning van de spieren welke stijf en stram zijn.

 

Elke donderdagochtend

Het ‘Bewegen voor ouderen’ vindt vanaf 7 april elke donderdag van 11.15 tot 12.00 uur plaats in Zwembad Forum Kwadraat aan de Vliegerlaan 2-4 in Voorburg. Stichting Woej zorgt voor het vervoer naar en van het zwembad voor deelnemers die niet zelfstandig kunnen komen. Mensen worden opgehaald bij woonzorgcentrum De Mantel van Florence aan de Klaverweide 54 of vanaf Ontmoetingscentrum Essesteijn aan de Elzendreef in Voorburg. Op beide locaties staan vanaf 10.15 uur tegen een kleine bijdrage koffie en thee klaar. Het vertrek naar het zwembad is 10.30 uur. De deelnemers worden om 12.30 uur weer teruggebracht.

 

Kosten en aanmelden

Deelname aan het bewegen in zwembad Forum Kwadraat bedraagt € 5,10 per keer. Dit is inclusief het vervoer. In de maand april krijgen mensen € 2,60 starterskorting. Mensen kunnen zich aanmelden bij zwembad Forum Kwadraat via 070 – 38 70 800 of via fk.zwemzaken@sportfondsen.nl. Meer informatie is ook te vinden op http://www.zwembadforumkwadraat.nl/.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.