Florence en Sportief Plan presenteren beweegtraject 'In Balans' om vallen te voorkomen

7-4-2016
Beweegtraject voor 60-plussers om vallen te voorkomen

Jaarlijks belanden ruim 88.000 ouderen na een val op de spoedeisende hulp. Valpreventie kan het aantal ongevallen met 61 procent verminderen. Voor Florence en Sportief Plan reden de handen in een te slaan. In april wordt begonnen met het project ‘In Balans’. Naast dat de beweging goed is voor de gezondheid stimuleert het ook ontmoeting tussen leeftijdsgenoten.

 

Inspiratiebijeenkomsten 'In Balans' 

Het ‘In Balans’-traject begint in april met een aantal inspiratiebijeenkomsten op diverse locaties. Mensen van 60 jaar en ouder die wonen in Loosduinen, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Rijswijk, kunnen tijdens deze bijeenkomsten kijken of het beweegtraject wat voor ze is. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via r.hazebroek@sportiefplan.nl of via 015 – 241 11 55. Online aanmelden kan ook.

 

Regelmatig bewegen

Het beweegtraject duurt in totaal veertien weken. Met ‘In Balans’ verzorgt een sportcoach van Sportief Plan op locaties van Florence beweegactiviteiten die een positief effect hebben op spierkracht, flexibiliteit, balans, uithoudingsvermogen en zelfvertrouwen van ouderen. Daarmee wordt het risico op vallen verkleind. Voor bewoners die behoefte hebben aan intensievere ondersteuning, is ook een individueel begeleidingstraject mogelijk. Deelname voor veertien weken bedraagt € 50,-. Ooievaarspashouders krijgen 50% korting. Na de gratis inspiratiebijeenkomst maken mensen de keuze om wel of niet deel te nemen.

 

Subsidiegeld

Voor het project ‘In Balans’ hebben Florence en Sportief Plan onlangs de subsidie ‘Meer Veerkracht Langer Thuis’ van Fonds NutsOhra gekregen. De subsidie is bedoeld om de veerkracht en vitaliteit van thuiswonende senioren te vergroten met behulp van beweegactiviteiten. Uit een behoefte-onderzoek van Sportief Plan in samenwerking met Florence onder oudere inwoners in de regio Haaglanden, is gebleken dat 96 procent behoefte heeft aan meer beweging. Valpreventie is een belangrijke reden voor de wens om fysiek actiever te zijn.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.