Bijzondere ambassadeurs voor jazzfestival Florence Swingt

12-9-2016
Jan Slagter is ambassadeur van Florence Swingt

De voorbereidingen voor de eerste editie van het nieuwe jazzfestival Florence Swingt zijn in volle gang. Voor het festival dat op zaterdag 25 en zondag 26 april plaatsvindt in expertisecentrum Gulden Huis zijn er nu ook heel passende ambassadeurs gevonden. Jan Slagter, bekend van Omroep Max, Joke Bruijs, zangeres en comédienne, en Frits Landesbergen, jazzmuzikant, hebben aangegeven het nieuwe festival een warm hart toe te dragen.

 

Vereerde ambassadeurs

Alle drie de ambassadeurs zijn vereerd betrokken te mogen zijn bij het gloednieuwe festival in Den Haag. Het festival brengt op cultureel gebied weer iets nieuws en interessants in de Hofstad en ook het feit dat speciaal voor Florence Swingt een huisband is samengesteld met jazzmuzikanten van zestig jaar en ouder, wordt bijzonder gewaardeerd. De zogeheten Florence Swingt Band is de openingsact tijdens het nieuwe festival. “Het is altijd goed om te zien dat ouderen de kans krijgen hun talenten te blijven ontwikkelen”, aldus Jan Slagter. Zelf richtte hij in 2002 de Omroepvereniging MAX op, omdat hij vond dat er te weinig media-aanbod was voor vijftigplussers. Initiatieven voor ouderen steunt hij daarom ook graag. “Het is een doelgroep die net zoveel aandacht verdient als elke andere.”

 

Florence Swingt
Het festival Florence Swingt, dat Florence samen met ambassadeur Frits Landesbergen organiseert, krijgt drie podia waar drie jazzcombo’s gaan optreden voor de bewoners van Florence en de bewoners van het stadsdeel Escamp. Onder meer bekende Nederlanders als Jamai Lohman, Gregor Bak en Joke Bruijs treden tijdens het festival op. De overige artiesten worden binnenkort bekendgemaakt. Florence hoopt dat de eerste editie van Florence Swingt zo succesvol wordt dat het jaarlijks gaat terugkeren en langzaam verspreidt naar meerdere woonzorglocaties van Florence. De speciaal opgerichte jazzband gaat heel het jaar optredens geven binnen de verschillende woonzorg- en expertisecentra. Kortom, Florence Swingt in 2015 en hopelijk ook nog lang daarna.

 

 

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.