Bijzondere bewoner in woonzorgcentrum Oostduin

6-2-2015

Woonzorgcentrum Oostduin heeft er sinds kort een bijzondere bewoner bij: Paro, een therapeutische robotzeehond. Paro is mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van Oostduin. De babyzadelrob is bedoeld om een kalmerend effect te hebben en emotionele reacties te ontlokken aan patiënten in ziekenhuizen en verpleeghuizen. In Oostduin is Paro een pareltje voor vooral de dementerende bewoners. De robot heeft dan ook niet voor niets de naam Parel gekregen.

 

Reageren en bewegen
De robot heeft diverse sensoren en reageert op aanrakingen door het bewegen van de staart en het openen en sluiten van de ogen. Parel reageert ook op geluiden en kan stemmen herkennen. De robotzeehond is in staat om emoties te tonen als verbazing, blijdschap en boosheid. Parel produceert daarnaast klanken die lijken op een echte babyzeehond. In tegenstelling tot een echte zeehond is Parel overdag actief en slaapt hij in de nacht.

 

Vrienden van Oostduin
Parel wordt in woonzorgcentrum Oostduin van Florence inmiddels al volop geknuffeld. Parel vrolijkt onze bewoners zichtbaar op en stimuleert de communicatie en heeft een kalmerend effect. Florence is de Vrienden van Oostduin bijzonder dankbaar voor deze therapeutische gift. De stichting is voor de benodigde financiën geheel afhankelijk van giften, donaties en legaten. Iedereen kan bijdragen door vriend te worden of een eenmalige gift te doen. Ook voor de komende tijd hebben de vrienden weer een aantal doelen dat ze willen realiseren voor de bewoners van Oostduin.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.