Breiatelier laat ouderen volop en dubbel genieten

10-9-2015
Breiatelier Florence en Granny's Finest - handwerken voor 60-plussers

Granny’s Finest en Florence gaan een aantal Breiateliers organiseren in Rijswijk en Den Haag. De Breiateliers beginnen deze maand en in oktober op een drietal locaties. Alle 60-plussers kunnen meedoen, ook degenen die al een tijd geen breipen in de hand hebben gehad of zelfs nog een steek hebben opgezet. Deelname is gratis.

 

Van elkaar leren

Het Breiatelier is een initiatief van het modemerk Granny’s Finest en Florence. Bij Granny’s Finest werken jonge ontwerpers en ouderen samen aan handgemaakte producten. Door met elkaar te handwerken, kan er van elkaar worden geleerd en ontstaan de mooiste creaties. Gezelligheid speelt net zo’n belangrijke rol bij het breiproces. Granny’s Finest zorgt voor de mooiste bollen wol en onder het genot van koffie en thee wordt er creatief met elkaar samengewerkt en gezellig gekletst. De producten die in het Breiatelier worden gemaakt, worden verkocht in de winkels van Granny’s Finest. Van de opbrengst worden vervolgens weer leuke uitstapjes georganiseerd voor de breiende deelnemers. Ook na het Breiatelier is het dus nog genieten.

 

Deelnemen is voor iedereen mogelijk
Met het Breiatelier komen alle deelnemers een keer per week bij elkaar. Er worden nieuwe patronen bestudeerd en er kan kennis worden gedeeld. Voor ieder niveau is er een patroon. Ook voor mensen die al lang niet meer hebben gebreid, zit er altijd iets bij om te maken. Handwerken is net als fietsen, dat verleer je eigenlijk nooit. Ook mensen die nog nooit hebben gehandwerkt, kunnen de draad letterlijk oppakken. Florence en Granny’s Finest ontvingen in juni van Fonds 1818 en AD Haagsche Courant nog een ‘Lammetje’ voor het Breiatelier. Deze prijs wordt uitgereikt aan organisaties die innovatieve projecten hebben bedacht.

 

Informatiemiddag handwerkclub Rijswijk
Voor het Breiatelier in Rijswijk van start gaat, vindt er op woensdag 7 oktober om 14.00 uur in expertisecentrum Westhoff aan het Julialaantje 38 eerst een ontmoetingsmiddag plaats. Hier kunnen mensen kennismaken met de handwerkclub en bekijken of ze zich willen aansluiten. Na de informatiedag vindt het Breiatelier elke week plaats op woensdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur. Voor meer informatie of aanmelden voor de informatiemiddag kan contact worden opgenomen met vrijwilligerscoördinator Andrea van Gils via andrea.van.gilst@florence.nl of via 070 – 754 48 78.

 

Informatiemiddag handwerkclub
Voor het Breiatelier in Houtwijk vindt er op woensdag 14 september om 14.00 uur in woonzorgcentrum Houthaghe aan de Toon Dupuisstraat 10 eerst een ontmoetingsmiddag plaats. Na de informatiebijeenkomst vindt het Breiatelier elke week plaats op woensdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur. Voor meer informatie of aanmelden voor de informatiemiddag kan contact worden opgenomen met projectleider Cultuur Lieke de Liefde via lieke.de.liefde@florence.nl of via 06 – 39 85 02 39.

 

Informatiemiddag handwerkclub Escamp
De informatiebijeenkomst voor het Breiatelier in Escamp wordt gehouden op vrijdag 18 september om 12.30 uur in bedrijfsverzamelgebouw Keu’s Genoeg aan de Genemuidenstraat 208. Daarna vindt het Breiatelier elke week plaats op vrijdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur. Voor meer informatie of aanmelden voor de informatiemiddag kan eveneens contact worden opgenomen met projectleider Cultuur Lieke de Liefde.

 

 

 

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.