Breiatelier Wijndaelercentrum laat 60-plussers de draad oppakken

28-1-2016
Breiatelier in Wijndaelercentrum | Florence

Granny’s Finest en Florence gaan een Breiatelier beginnen in Wijndaelercentrum in Den Haag. Het Breiatelier begint op maandag 1 februari met een kennismakingsbijeenkomst. Mensen van 60 jaar en ouder kunnen gratis meedoen, ook als zij al tijden geen breipen meer in de hand hebben gehad of zelfs nog nooit een steek hebben opgezet.

 

Kennismakingsbijeenkomst Breiatelier op 1 februari

Met het Breiatelier komen alle deelnemers eens keer per week bij elkaar in Wijndaelercentrum van Florence: elke maandagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur. Tijdens het Breiatelier worden nieuwe patronen bestudeerd en wordt er kennis gedeeld. Voor ieder niveau is er een patroon. Ook voor mensen die al lang niet meer hebben gebreid, zit er altijd iets bij om te maken. En handwerken is net als fietsen, dat verleer je eigenlijk nooit. Ook mensen die nog nooit hebben gehandwerkt, kunnen de draad letterlijk oppakken. Maandag 1 februari is de eerste kennismakingsbijeenkomst in Wijndaelercentrum aan de Catharina van Rennesstraat 8. Iedereen van 60 jaar en ouder is van harte welkom. Mensen kunnen zich aanmelden bij Lieke de Liefde via lieke.de.liefde@florence.nl of via 06 - 39 85 02 39.

 

Samenwerken met jonge ontwerpers

Het Breiatelier is een initiatief van het modemerk Granny’s Finest en Florence. Bij Granny’s Finest werken jonge ontwerpers en 60-plussers samen aan handgemaakte producten. Door met elkaar te handwerken, kan er van elkaar worden geleerd en ontstaan de mooiste creaties. Veel ouderen hebben nog bijzondere breivaardigheden. Gezelligheid speelt net zo’n belangrijke rol bij het breiproces. Granny’s Finest zorgt voor de mooiste bollen wol en onder het genot van koffie en thee wordt er creatief met elkaar samengewerkt en gezellig gekletst. De producten die in het Breiatelier worden gemaakt, worden verkocht in de winkels van Granny’s Finest. Van de opbrengst worden vervolgens weer leuke uitstapjes georganiseerd voor de breiende deelnemers. Inmiddels lopen er ook al succesvolle Breiateliers in Rijswijk en Escamp.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.