De Mantel biedt mantelzorgers graag ruimte voor vakantie

1-7-2015
De Mantel biedt mantelzorgers graag ruimte voor vakantie

Een op de vier Nederlanders boven de zestien jaar verleent mantelzorg. Dat wil zeggen dat zij langer dan drie maanden, meer dan acht uur per week, voor hun naasten zorgen. Dat doen zij bijvoorbeeld voor hun partner, familielid, vriend, vriendin, buurman of buurvrouw. Tijd voor henzelf is er vaak niet bij. Woonzorgcentrum De Mantel biedt mantelzorgers in de komende vakantieperiode graag wat ruimte.

 

Kamers beschikbaar 

Woonzorgcentrum De Mantel van Florence aan de Klaverweide 54 in Voorburg heeft in de maanden juli, augustus en september een aantal kamers beschikbaar voor vervangende zorg. Mantelzorgers die zelf graag even op vakantie willen, kunnen hun naaste bij Florence met een gerust hart laten verblijven. Florence zorgt voor de respijtzorg. Via een zorgindicatie van de gemeente kan iemand drie tot twaalf dagen per jaar vervangende zorg ontvangen. Eventueel kan particulier het tijdelijk wonen met de juiste zorgverlening worden geregeld. Ook alleenstaanden die tijdelijk wat ondersteuning kunnen gebruiken na bijvoorbeeld een ziekenhuisopname kunnen bij Florence terecht. Voor meer informatie over de mogelijkheden kunnen mensen bellen met de receptie van het woonzorgcentrum De Mantel via 070 - 754 37 77 (tijdens kantooruren). Florence kan op dit moment nog geen respijtzorg bieden voor mantelzorgers die zorgen voor mensen met een zorgindicatie ZZP5. Florence onderzoekt wel de mogelijkheden.

 

Praktische oplossingen

Florence vindt het belangrijk dat mantelzorgers de kans krijgen om ook even voor zichzelf te zorgen. Door de veranderingen in de zorg is het voor veel mantelzorgers ook moeilijker geworden om dit jaar op vakantie te gaan, zo maakte Mezzo onlangs nog bekend, de landelijke vereniging voor mantelzorgers en vrijwilligerswerk. Door de veranderingen in de zorg wordt nu vaker van mensen gevraagd om voor een hulpbehoevend familielid te zorgen. Medewerkers van Florence staan altijd voor mantelzorgers klaar om te helpen.

 

Spreekuren, contactgroepen, workshops

Tijdens spreekuren speciaal voor mantelzorgers in De Mantel en in wijkcentrum Essesteijn en tijdens informatiebijeenkomsten, contactgroepen of workshops, informeert en adviseert Florence graag over wat er mogelijk is op het gebied van respijtzorg en ondersteuning voor mantelzorgers. Florence biedt ook praktische oplossingen, zoals de tijdelijke verblijfmogelijkheden voor mensen in woonzorgcentrum De Mantel.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.