Digitaliseringscampagne ouderen van start

12-6-2015
Digitaliseringscampagne ouderen van start

Gemeente Den Haag, Gemeente Leidschendam-Voorburg en 13 ouderen- en welzijnsorganisaties, waaronder Florence, hebben een overeenkomst getekend waardoor zo'n duizend ouderen een computercursus kunnen gaan volgen. De cursussen gaan vanaf september van start en zijn op maat gemaakt voor de doelgroep.

 

Met het initiatief willen de deelnemende overheden en organisaties de kennisachterstand van ouderen op gebied van computers, tablets en smartphones verminderen. Dankzij de brede samenwerking in Den Haag en omstreken wordt het cursusaanbod gebundeld, verbeterd en uniform gemaakt. Tot en met 2016 moeten tenminste 1000 ouderen worden bereikt.
 
Vooral ouderen met een laag inkomen blijven helaas nog steeds achter bij de digitalisering. En dat terwijl juist zij vaak een beroep moeten doen op voorzieningen die alleen digitaal verkrijgbaar zijn. Ook gaat de stem van deze ouderen vaak verloren bij digitale onderzoeken omdat ze niet (kunnen) deelnemen aan digitale enquêtes die als basis voor beleid worden gebruikt.
 
Het convenant is getekend door Gemeente Den Haag, Gemeente Leidschendam-Voorburg, Bibliotheek Den Haag, Bibliotheek aan de Vliet, de Stedelijke Oudere Commissie (SOC), VOORall, Stichting Seniorenweb Regio Den Haag, Xtra, Florence, Hindoe Ouderen Bond, VOORall, Stichting Betrokken Ondernemers Platform, Boodschappen Begeleidingsdienst, de Haeghe Groep, Staedion en ANBO Den Haag.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.