Duizend ouderen naar tabletcursus dankzij campagne 'Allemaal Digitaal'

15-9-2015
Duizend ouderen naar tabletcursus dankzij campagne 'Allemaal Digitaal'

Nog tot eind november gonst de kreet ‘Allemaal Digitaal’ door Den Haag en omstreken. Ouderen uit Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk worden aangespoord om hun digitale wereld te vergroten, met een van de cursussen uit het ruime cursusaanbod. Meer dan twintig organisaties, onder wie Florence, hebben zich aangesloten bij dit initiatief van wethouder Baldewsingh. Bedrijven, organisaties en professionals bundelen hun krachten om de ouderen die nog niet bekend zijn met de digitale wereld te bereiken én te enthousiasmeren.

 

Bestemd voor 60-plussers

Iedereen kent wel een oudere in zijn of haar omgeving die nog niet is meegegaan in de huidige automatisering of door diverse redenen voortijdig is afgehaakt. Vele weten niet wat ze met een computer, tablet of smartphone kunnen en bij sommigen is de term wifi zelfs nog onbekend. De campagne ‘Allemaal Digitaal’ en de bijbehorende cursussen van vele aanbieders gaan deze groep 60-plussers hier mee helpen.

 

Ouderen enthousiast maken
Om een zo groot mogelijk bereik te realiseren en tegelijkertijd dicht bij de doelgroep te blijven, is het hele campagnegebied over drie maanden in drie verschillende regio’s verdeeld. In elke regio worden posters en flyers verspreid bij alle ouderenwoningen, thuiszorg, zorginstellingen, bridge- en ouderenclubs. Ook wordt een uitgebreide campagne uitgerold met posters op binnen- en buitenlocaties door het hele actiegebied. Drie maanden lang is er bijna elke week een pop-up store in een bibliotheek in Den Haag, Leidschendam-Voorburg of Rijswijk. In deze pop-up store worden ouderen voorgelicht en geënthousiasmeerd over het plezier, de voordelen, het nut en de noodzaak van digitalisering. In de pop-up stores zijn vrijwilligers aanwezig met tablets.

 

Gratis voorlichtingsbijeenkomsten
Ouderen die meer willen weten over de mogelijkheden met een tablet en de vele cursusmogelijkheden, kunnen gratis terecht bij speciale voorlichtingsbijeenkomsten in de bibliotheken. Gedurende de campagne is er speciaal voor ouderen een telefoonnummer voor meer informatie over de voorlichtingsbijeenkomsten en het cursusaanbod: 0900 - 9370.

 

Ooievaarspas
Tot en met 2016 kunnen tenminste duizend ouderen kennismaken met de tablet. Vooral ouderen met een laag inkomen blijven helaas nog steeds achter bij de digitalisering. En dat terwijl juist zij vaak een beroep moeten doen op voorzieningen die alleen digitaal verkrijgbaar zijn. Deze ouderen krijgen met de Ooievaarspas extra korting op het cursusaanbod.

 

Afsluiting eind november

Op zaterdag 28 november 2015 wordt de campagne ‘Digitalisering Ouderen’ feestelijk afgesloten tijdens het Ooievaars Kunst- en Cultuurfestival in het Atrium van het stadhuis.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.