Eerste verhuisdozen richting nieuw woonzorgcentrum Adegeest

26-6-2015
Eerste verhuisdozen richting nieuw woonzorgcentrum Adegeest

Na een lange periode van intensieve nieuwbouw en logistieke planning is het maandag 29 juni ineens zover: dan krijgen de eerste huurders van de 41 zelfstandige woonzorgappartementen in het nieuwbouwcomplex Adegeest van Florence de sleutels. Daarmee is de oplevering van het eerste deel van het woonzorgcentrum van de toekomst een feit en verschijnen er naast de bouwmaterialen nu ook verhuisdozen aan de Bachlaan 21 in Voorschoten.

 

Alle woonzorgappartementen direct verhuurd

In totaal krijgen maandag 29 juni veertien huurders om 8.45 uur de sleutels. In de twee dagen daarna, dinsdagochtend 30 juni en woensdagochtend 1 juli, worden de overige 27 woonzorgappartementen opgeleverd. Daarmee zijn alle zelfstandige woningen in het nieuwe Adegeest direct verhuurd. Inmiddels is er een wachtlijst voor de twee- en driekamerappartementen. Mensen die geïnteresseerd in zelfstandig wonen in Adegeest en een thuiszorgindicatie hebben, kunnen op de wachtlijst worden geplaatst door te mailen naar nieuwbouw.adegeest@florence.nl

 

Tweede verhuizing in augustus

Naast de 41 appartementen krijgt het nieuwe woonzorgcentrum ook 52 plaatsen waar intensieve zorg wordt verleend voor mensen met dementie en mensen met een zware lichamelijke zorgvraag. Een groot deel van deze plaatsen is gereserveerd voor de bewoners die nu op de tijdelijke locatie aan De Zeven Provinciën wonen. Net als bij de huurappartementen krijgen zij, als huidige bewoners van Adegeest, voorrang. Naar verwachting kunnen de bewoners van Adegeest in augustus verhuizen naar hun nieuw onderkomen. Er bestaat daarnaast de mogelijkheid voor cliënten om kortdurend te verblijven, na bijvoorbeeld een ziekenhuisopname, om de mantelzorg te ontlasten of bij revalidatie.

 

Zelfredzaamheid vergroten

In de komende periode wordt ook het centrale deel van het woonzorgcentrum in fases opgeleverd. Hier bevinden zich diverse faciliteiten als een gastvrijheidpunt, een ontmoetingsruimte, een restaurant, een kapsalon, een winkel, een dagactiviteitencentrum en een dagbehandeling en een uitvalsbasis voor de thuiszorg van Florence. Van de faciliteiten kunnen niet alleen de bewoners van Adegeest gebruikmaken, maar ook de mensen in de wijk. Zij kunnen bijvoorbeeld komen eten in restaurant of meedoen aan de diverse activiteiten die worden georganiseerd. Florence wil met de dienst- en zorgverlening vanuit nieuw Adegeest de zelfredzaamheid van de wijkbewoners vergroten en vereenzaming tegengaan.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.