Effectief bewegen met Annemarie van der Sar in Westhoff

31-10-2014

Een beweeglijke dag wordt het, woensdag 12 november bij het Expertisecentrum Westhoff. Dan komen Annemarie van der Sar en Maurice Brederode met een beweegprogramma naar Rijswijk. Aanleiding: Westhoff zet meer in op beweging bij de cliënten en krijgt daarvoor onder meer een aangepaste keuken die mede mogelijk wordt gemaakt door de Edwin van der Sar Foundation.

 

Bewegen is voor mensen met hersenletsel niet altijd vanzelfsprekend. Voor expertisecentra is het lastig om structurele mogelijkheden te creëren voor beweging. Beweging is echter wel noodzakelijk voor het herstel en de verbetering van hersenfuncties en de lichamelijke beperkingen. Bovendien is het goed voor het zelfvertrouwen en het sociaal contact. Door meer in ‘beweging’ te investeren, wordt er in het Rijswijkse expertisecentrum een extra positieve bijdrage geleverd aan de gezondheid en aan de onderlinge sfeer van de cliënten.

 

Beweegprogramma
In Westhoff vindt met die reden 12 november een speciaal beweegprogramma plaats. Namens de Edwin van der Sar Foundation komen Annemarie en Maurice naar Rijswijk. Ben van Gent van de Raad van Bestuur van Florence is ook aanwezig. Met behulp van spelmaterialen en begeleiding en advies worden de deelnemers gestimuleerd in het bewegen. De bijeenkomst besteedt ook aandacht aan de realisatie van de hoog-laagkeuken in Westhoff. Die is naar verwachting in het voorjaar van 2015 klaar en wordt gerealiseerd met een bijdrage van de Edwin van der Sar Foundation, een stimuleringsfonds dat is opgezet door de oud-profvoetballer en zijn vrouw. Annemarie kreeg in 2009 zelf een hersenbloeding. Onder het motto ‘never ever give up’ steunt het fonds initiatieven met aandacht voor activiteit, sport en beweging bij mensen met een hersenletsel. De hoog-laagkeuken kan in hoogte worden versteld, waardoor het voor iedereen mogelijk is om van de keuken gebruik te maken, ook door mensen in een rolstoel.

 

Zelfredzaamheid vergroten
Florence wil in Westhoff al langere tijd een hoog-laagkeuken realiseren, omdat daarmee de beweeglijkheid én de zelfredzaamheid van de cliënten verder wordt vergroot. De keuken komt op de revalidatieafdeling Slauerhoff, in de gezamenlijke huiskamer. Hier kunnen cliënten straks, zelfstandig of onder begeleiding, eten klaarmaken. Ook wanneer ze thee of koffie willen zetten, hoeven ze dankzij de verstelbare keuken niet meer te wachten op hulp. De keukenactiviteiten die ze ontplooien, dragen eveneens bij aan hun revalidatie - en bereiden ze ook extra voor op een terugkeer naar hun eigen woonomgeving.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.