Gezocht: mantelzorgers van jonge mensen met dementie

1-2-2016
Gezocht: mantelzorgers van jonge mensen met dementie voor enquête

Florence is op zoek naar honderd mantelzorgers die hun ervaringen willen delen omtrent de zorg voor jonge mensen met dementie. Zij kunnen meedoen aan een enquête waarmee in kaart wordt gebracht welke wensen er zijn op het gebied van professionele zorg. Het huidige zorgaanbod is vooral op ouderen afgestemd. Met de expertise Jonge mensen met dementie in expertisecentrum Mariahoeve weet Florence als geen andere zorgorganisatie dat er bij deze doelgroep specifiek andere zorgvragen leven.

 

Voorkeuren en wensen bij dementie op jonge leeftijd

De enquête naar de ervaringen van de mantelzorgers rondom de zorg voor hun thuiswonende partner of ander jong familielid met dementie, maakt onderdeel uit van een onderzoek van expertisemanager Ineke Nijburg van Florence. Zij is verantwoordelijk voor een zorgketen voor jonge mensen met dementie. In het kader van haar studie Master of Health Administration aan de TIAS, School for Business and Society, doet zij onderzoek naar de voorkeuren en wensen van mantelzorgers van jonge mensen met dementie.

 

Zorgverlening verder verbeteren

“De zorgsector is behoorlijk in ontwikkeling”, aldus Ineke Nijburg. “De mogelijkheden en de financiering voor professionele zorg nemen meer en meer af en het overheidsbeleid is er steeds meer op gericht dat mensen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Voor mantelzorgers betekent dit dat het belangrijk is dat het professionele zorgaanbod zo goed mogelijk aansluit bij hun wensen en voorkeuren. Met mijn onderzoek hoop ik daar meer duidelijkheid in te krijgen, zodat zorgorganisaties als Florence hun zorg- en dienstverlening verder kunnen verbeteren.”

 

Meedoen aan enquête

Mantelzorgers die willen meehelpen het zorgaanbod voor jonge mensen met dementie verder te verbeteren, kunnen een onlinevragenlijst invullen. Hierin worden vragen gesteld vanuit het perspectief van de mantelzorger. Mantelzorgers uit heel Nederland kunnen meedoen, mits zij een jonger iemand, tot 65 jaar, thuis hebben wonen die dementie heeft. Het invullen van de enquête duurt ongeveer vijftien minuten en is geheel vrijblijvend. De vragenlijst is tot en met 21 februari in te vullen.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.