Extra aandacht voor jonge mensen met dementie op Wereld Alzheimer Dag

16-9-2015
Extra aandacht voor jonge mensen met dementie bij Florence op Wereld Alzheimer Dag

Met Wereld Alzheimer Dag, jaarlijks op 21 september, vraagt Alzheimer's Disease International aandacht voor de ziekte dementie en de impact daarvan op de persoon zelf en op zijn naasten. Florence is gespecialiseerd in de zorg voor jonge mensen met dementie en wil deze dag niet ongemerkt voorbij laten gaan. In expertisecentrum Mariahoeve is er op Wereld Alzheimer Dag van alles te doen, voor mensen mét en zonder geheugenproblemen.

 

Speciaal informatief programma over dementie

Het expertisecentrum Mariahoeve aan de Hofzichtlaan 115 heeft de expertise Jonge mensen met dementie in huis en is daarmee natuurlijk dé perfecte locatie om extra aandacht te besteden aan deze ziekte onder het 65ste levensjaar tijdens Wereld Alzheimer Dag. Voor de dag is een speciaal programma samengesteld met onder meer zang en een quiz. Alle activiteiten vinden plaats in het grand café van Mariahoeve. Cliënten, familieleden, mantelzorgers, zorgmedewerkers, iedereen is welkom. Medewerkers van Florence zijn aanwezig om alle vragen die er leven rondom de ziekte dementie bij jonge mensen, te beantwoorden. Ook laten zij de keuzemogelijkheden zien die er zijn op het gebied van thuisbegeleiding of wonen op een zorgafdeling.

 

Verkoop, muziek en quizvragen
In het dagcentrum voor Jonge mensen met dementie worden altijd allerlei activiteiten gedaan. Een daarvan is het maken van creatieve dingen, onder meer schilderijen. Tijdens Wereld Alzheimer Dag worden deze handgemaakte werken tussen 10.30 en 14.30 uur verkocht. De opbrengst komt natuurlijk ten goede van de cliënten zelf. Er worden leuke nieuwe activiteiten van georganiseerd of nieuw knutselmateriaal aangeschaft. Onder leiding van een muziektherapeut wordt er tijdens Wereld Alzheimer Dag tussen 10.30 en 12.00 uur gezongen. De quiz voor jonge mensen met dementie vindt plaats tussen 13.00 uur en 14.30 uur. Bezoekers mogen hier ook aan meedoen, zij moeten zich dan tussen 12.45 uur en 13.00 uur aanmelden. De winnaar van de quiz krijgt een leuke attentie.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.