Fitness op een minder intensieve en aangepaste manier

18-8-2014
Fitness op een minder intensieve en aangepaste manier

Fietsen door een bos of over de pier van Scheveningen, het kan veilig en altijd met goede weersomstandigheden bij Florence Fit. Fitnesstoestellen staan voor een groot beeldscherm dat een route van een omgeving naar keuze vertoont. Beeld en geluid vergemakkelijken het bewegen en maken het leuk.

 

Wijkmanager Pam Hobbelman is blij met deze innovatieve toevoeging in het Wijndaelercentrum aan de Catharina van Rennesstraat. Florence Fit biedt fitness op een minder intensieve en aangepaste manier. Er staan twee lage fietsen, een hoge fiets en er is een mogelijkheid om zittend deel te nemen aan het programma. Silverfit bevordert bewegen door een spelelement. Bewegen is goed voor de conditie en voor de coördinatie.” In een rolstoel of met een rollator zijn de oefeningen ook eenvoudig uit te voeren. Er is altijd begeleiding aanwezig.

 

Florence Fit is bedoeld voor 55-plussers die aan hun conditie willen werken. Het programma wordt behalve in Wijndaelercentrum ook aangeboden bij CoornhertCentrum aan het Erasmusplein en bij Duinhage aan De Savornin Lohmanlaan.

 

De eerste maand is gratis. „Bijna iedereen heeft tot nu toe na deze maand gevolg gegeven aan de training,” vertelt Hobbelman trots. Er is nog een beperkt aantal plaatsen vrij voor nieuwe deelnemers. Florence Fit is elke werkdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur. Na de eerste maand zijn de maandelijkse kosten 5 euro voor bewoners, 7,50 euro voor vrijwilligers en 10 euro voor wijkbewoners. Voor dat bedrag kunnen geïnteresseerden één keer per week trainen.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.