Florence Atelier geeft zestigplusser ruimte voor creativiteit

7-5-2015
Florence Atelier geeft zestigplusser ruimte voor creativiteit

Het project Levenskunst, een samenwerking tussen kunstencentrum Nieuw Koorenhuis en zorgorganisatie Florence, levert weer iets unieks op: Florence Ateliers. Het eerste Florence Atelier vindt vanaf 19 mei plaats in woonzorgcentrum Loosduinse Hof en richt zich op de discipline beeldende kunst. Met het Florence Atelier krijgen zestigplussers de kans hun creativiteit te blijven gebruiken of misschien voor het eerst in te zetten.


Professionele begeleiding

Het Florence Atelier Beeldende Kunst in Loosduinse Hof wordt gegeven door de Haagse beeldend kunstenaar en theatervormgever Wilma Marijnissen. Zij geeft elke dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur in Loosduinse Hof aan het Glenn Millerhof 5 in Den Haag zestigplussers de kans om op professionele wijze een eigen kunstwerk of serie kunstwerken te maken. Bezoekers van het atelier kunnen aan de slag met textiele werken, sieraden, tekenen, schilderen, hout, klei (boetseren), modelbouw en het veranderen van meubels.

 

Gezamenlijke tentoonstelling

Binnen het Florence Atelier Beeldende Kunst wordt in groepsverband gewerkt. Alle deelnemers krijgen wel individuele begeleiding, zodat iedereen zijn eigen ‘handschrift’ of ‘beeldtaal’ kan ontwikkelen. Er wordt met gewerkt aan een gezamenlijke tentoonstelling met een gezamenlijk gekozen thema. Geïnteresseerde zestigplussers kunnen zich aanmelden bij Andrea van Gilst via andrea.van.gilst@florence.nl of via 070 - 754 48 78. Mensen die nog nooit iets op kunstzinnig vlak hebben gedaan, zijn ook meer dan welkom.

 

Project Levenskunst

Het Florence Atelier maakt onderdeel uit van het project Levenskunst van Florence en Nieuw Koorenhuis. Het project realiseert op woonzorglocaties mogelijkheden voor het beoefenen van kunst. Hieraan kunnen de bewoners van Florence en wijkbewoners aan deelnemen, zodat er naast ontspanning ook ontmoeting plaatsvindt. Het is de bedoeling dat het Florence Atelier Beeldende Kunst navolging krijgt met meer ateliers op meerdere locaties en met diverse disciplines als muziek, dans, digitaal, wereldkunst en theater.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.