Florence Ateliers laten 60-plussers lekker dansen en genieten van muziek

14-9-2015
Florence Ateliers laten 60-plussers lekker dansen en genieten van muziek

Florence is een tijdje geleden begonnen met de oprichting van de Florence Ateliers. Dit zijn workshops speciaal voor 60-plussers georganiseerd om hen de kans te geven hun creativiteit te blijven gebruiken of misschien voor het eerst in te zetten. In woonzorgcentrum Duinhage in Den Haag begint volgende week het Florence Atelier Dans. In Houthaghe start eind van de maand het Florence Atelier Muziek.

 

Voetjes van de vloer

Het Florence Atelier Dans is voor iedere 60-plusser die van dansen houdt. Mensen die zich nooit op de dansvloer hebben gewaagd zijn net zo welkom als ouderen die ooit dansles hebben gehad. Bij het Florence Atelier maakt het niet uit wat iemand kan, gezelligheid en genieten staan voorop. Het atelier is in handen van danseres Kirsten Mieog. Zij leert de deelnemers met simpele oefeningen de mogelijkheden en de symboliek van dans en beweging te (her)ontdekken. Met elkaar word toegewerkt naar een voorstelling.

 

Aanmelden voor informatiebijeenkomst Florence Atelier Dans
Het Florence Atelier Dans in het woonzorgcentrum Duinhage aan De Savornin Lohmanlaan 202 vindt vanaf 23 september elke woensdagochtend plaats van 8.30 tot 11.30 uur. Op woensdag 16 september wordt er van 8.30 tot 11.30 uur een informatiebijeenkomst gehouden voor geïnteresseerden in de dansworkshop. Aanmelden kan bij projectleider Cultuur Lieke de Liefde via lieke.de.liefde@florence.nl of via 06 – 39 85 02 39.

 

Genieten van muziek

Het Florence Atelier Muziek is voor iedere 60-plusser die van muziek houdt en wellicht zelf een instrument bespeelt. Het atelier is in handen van muzikante Meike Portegies. Zij luistert naar de wensen en ideeën van de deelnemers en zorg elke week voor een gevarieerd programma. Het muziekatelier vindt plaats in een aparte ruimte van het restaurant. Alles kan en mag tijdens de muziekuurtjes.

 

Aanmelden voor informatiebijeenkomst Florence Atelier Muziek

Het Florence Atelier Muziek in het woonzorgcentrum Houthaghe aan de Toon Dupuisstraat 10 vindt vanaf 29 september elke dinsdagmiddag plaats van 14.00 tot 16.00 uur. Op dinsdag 22 september wordt er van 14.00 tot 16.00 uur een informatiebijeenkomst gehouden voor geïnteresseerden in de muziekworkshop. Aanmelden kan eveneens bij projectleider Cultuur Lieke de Liefde.

 

Samenwerking met Koorenhuis
Florence organiseert de Florence Ateliers samen met het Koorenhuis, een Haagse organisatie die binnen de sector zorg en welzijn samenwerkt met maatschappelijke organisaties aan de ontwikkeling van projecten op het snijvlak van kunst en participatie. Samen met het Koorenhuis participeert Florence binnen het project Levenskunst. Daarmee worden op de woonzorglocaties van Florence mogelijkheden voor het beoefenen van kunst gecreëerd.

 

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.