Florence-bewoners schitteren op bijzondere straatexpositie ‘Wij in de Wijk’

3-11-2014

Op verschillende locaties in Loosduinen zijn op dit moment de bijzondere foto’s van de straatexpositie ‘Wij in de Wijk’ te zien. Stichting GetOud wil met het project een verbinding leggen tussen de oudere en de jongere bewoners van het stadsdeel. Voor de straatexpositie zijn ouderen en jongeren gefotografeerd en als duo’s afgebeeld op doeken van twee bij twee meter. Vanaf woensdag is de gehele fotocollectie nog twee weken lang te bewonderen in park Bokkefort. In ‘Wij in de Wijk’ schitteren ook bewoners van woonzorgcentrum Houthaghe en deelnemers van de dagbestedingsgroep in Bokkefort.

 

Leuk chatgesprek
Zo is de 101-jarige Netty uit Houthaghe op de foto gegaan met de 11-jarige Quinten. Op de website van GetOud gaan zij, en ook de andere duo's, met elkaar een chatgesprek aan. Aan de hand van elkaars foto vertellen ze wie zij denken dat de ander is en geven ze hun mening over elkaar. Dat leidt tot een leuke conversatie:

 

Quinten: “Wat, is zij 101 jaar oud? Dat kan ik niet geloven. Echt niet, dat kan niet. Ik dacht dat ze 74 was.”
Netty: “Ik ben echt 101 jaar oud. Ik zie er misschien nog iets jonger uit, maar ik ben echt een oud wijf!”
Quinten: Maar u ziet er ook zo vrolijk uit, net als uw jasje. Ook al zo vrolijk.”

(…)
Quinten: “Woont u in verzorgingshuis Houthaghe?”
Netty: “Ja, daar woon ik. Kom je er wel eens?”
Quinten: “Jazeker! Daar hebben ze een echte draaitafel op het terrein. Daarop maak ik soms muziek.”
Netty: “Wat leuk, misschien zien we elkaar dan nog eens!”

 

Gastlessen op school
De volgende stap in het project ‘Wij in de Wijk’ is het geven van gastlessen. Ouderen uit Loosduinen gaan deze geven voor groep acht van de lagere school en de eerste en tweede klassen van de middelbare school. Onderwerpen die tijdens deze lessen aan bod komen, kunnen onder meer zijn jeugd, opleiding, werk, liefde, trouwen, pensioen, verdriet en vrije tijd. Naast het verbinden van jongeren en ouderen, zijn deze lessen ook bedoeld als inspiratie voor de toekomst van de jongeren.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.