Florence en Humanitas Woonzorgplus gaan fuseren

25-3-2014
Florence en Humanitas Woonzorgplus gaan fuseren

Nu alle formele goedkeuringen zijn verkregen, zal de fusie tussen zorgaanbieder Florence en Humanitas Woonzorgplus Den Haag op 31 maart 2014 worden ondertekend.

 

Florence en Humanitas Woonzorgplus zijn van mening dat de uitdagingen die op de zorgsector afkomen beter in gezamenlijkheid benaderd kunnen worden. Onder meer ten aanzien van verschuivingen in de zorg, toekomst van het vastgoed, mogelijkheden ten aanzien van de arbeidsmarkt en verdere innovatie is krachtenbundeling gewenst, maar ook kansrijk.

 

Florence wordt de verkrijgende rechtspersoon, wat betekent dat Humanitas Woonzorgplus opgaat in Florence. Na de fusie biedt Florence met 5.000 medewerkers en ruim 1.700 vrijwilligers zorg en diensten aan zo’n 35.000 inwoners van Den Haag, Delft, Rijswijk, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar. Het aanbod omvat onder meer thuiszorg, jeugdgezondheidszorg, verzorgings- en verpleeghuiszorg, advisering en gemaksdiensten.

 

De Raad van Bestuur van Florence, bestaande uit Jim van Geest en Ben van Gent, blijft ongewijzigd. Per fusiedatum eindigt het dienstverband van Joost Happel, tot dan bestuurder van Humanitas Woonzorgplus Den Haag. Mevrouw Iske ter Haar treedt als toezichthouder van Humanitas Woonzorgplus toe tot de Raad van Toezicht van Florence.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.