Florence-medewerkers verrast door Undercover Boss

4-9-2013

 

Rijswijk, 14 oktober – Een scooter mét windscherm om door weer en wind snel bij de cliënt te komen. Een nieuwe, beter rijdende, gereedschapskar voor de technische dienst. Ideeën om de zorg verder te verbeteren, zijn er genoeg ontstaan toen medewerkers van Florence een wel heel bijzondere stagiair kregen. Deze nieuwe collega bleek hun hoogste baas te zijn. Iedereen dacht dat voorzitter van de Raad van Bestuur van Florence, Jim van Geest, eind september een week op vakantie was. In werkelijkheid was hij, vermomd als Dick de Jong, vijf dagen aan het werk in de zorg. En wel voor het televisieprogramma Undercover Boss. 


Op maandag 24 oktober draait het SBS 6-programma Undercover Boss om de regionale zorgaanbieder Florence. In dit realityprogramma verruilt een directeur een week lang zijn directiestoel voor een plek op de werkvloer om te ervaren wat medewerkers dagelijks bezighoudt. De clou van Undercover Boss is dat medewerkers geen idee hebben dat hun nieuwe collega hun hoogste baas is.

 

Met dementerende bewoners naar Volendam

Jim ging aan de slag bij de technische dienst van woonzorgcentrum Steenvoorde in Rijswijk. Hij serveerde koffie in het restaurant van verpleeghuis Gulden Huis in Den Haag en begeleidde dementerende bewoners van het Rijswijkse verpleeghuis Westhoff bij een uitje naar Volendam. Ook werd Jim ingezet in de thuiszorg en assisteerde hij verzorgenden bij het kleinschalig wonen voor dementerenden. 

 

Op sleeptouw

Florence-medewerkers Martin, Mediha, Marijke, Sandra en vrijwilliger Rob, die Jim een dag op sleeptouw hadden genomen, hoorden pas enkele dagen later wie hij in werkelijkheid was. Dat was natuurlijk een grote verrassing. Mediha: “Ik had echt geen idee! Het was een hele drukke dag toen ‘Dick’ meeliep, dus dan verwacht je dit toch niet? Hij heeft trouwens wel heel goed geholpen, hoor!”

 

Kleine dingen maken het verschil

Jim van Geest vond het undercover-werk een mooie ervaring. Jim: “Zowel mijn collega-bestuurder Ben van Gent als ikzelf lopen regelmatig stage in de eigen organisatie. Maar juist door in een undercover-situatie zelf alles aan den lijve te ondervinden, snap ik goed waar we als Florence zaken voor medewerkers kunnen verbeteren. Vaak gaat het om kleine dingen die heel veel verschil maken op de werkvloer. Zoals een betere waskar om het beddengoed in een verzorgingscentrum te vervoeren. Of meer scooters voor het thuiszorgteam. Wat me vooral opviel is de enorme passie van de medewerkers en vrijwilligers. Zij maken écht het verschil.”


Over Florence:

Florence biedt met ruim 4.000 deskundige medewerkers en een groot aantal vrijwilligers onder meer thuiszorg, verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg, jeugdgezondheidszorg, advies en service in Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Voorschoten en Wassenaar. 

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.