Florence ontvangt Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling

4-9-2013

Zorggroep Florence heeft het 3 sterren Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling van de Innovatiekring Dementie in de wacht gesleept. Het Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling kent maximaal drie sterren. Elke extra ster staat voor zo veel mogelijk bewegingsvrijheid van bewoners. Met trots melden wij dat het waarborgzegel met 3 sterren is toegekend aan de Florence locaties: Gulden Huis, Mariahoeve, Oostduin, Uitzicht, Wenckebach, De Mantel, Adegeest, Duinstede, Steenvoorde en Westhoff.

 

In de genoemde verzorgings- en verpleeghuizen van Florence worden géén onrustbanden, verpleegdekens of spanlakens gebruikt en versuffende medicatie wordt niet voorgeschreven. Fixatie (vastbinden) en versuffende medicatie leiden namelijk tot verzwakking van lichaam en geest en verhogen het risico op ernstig (val)letsel. In plaats van deze middelen te gebruiken, helpt Florence bewoners om lichamelijk en geestelijk zo fit mogelijk te blijven en zorgt Florence voor een veilige en aangename leefomgeving. In bijzondere situaties kunnen extra maatregelen nodig zijn. Dan kiest Florence voor oplossingen die de bewegingsvrijheid zo weinig mogelijk aantasten. Indien nodig laat Florence zich hierbij door extern deskundigen adviseren.

 

Florence zet zich in voor een zo groot mogelijke bewegingsvrijheid van haar cliënten. Dat is belangrijk voor de kwaliteit van leven van onze bewoners. Elk jaar zetten wij hier weer nieuwe stappen in. Dat is terug te zien in ons beleid en in onze nieuw- en verbouwplannen.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.