Let’s rock! Florence zoekt rockende 60-plussers én stemmers voor De Verzilver-je-ideeprijs VSBfonds

9-9-2015
Stem bij VSBfonds op Rockband Florence

Mensen leren kennen, muziek maken en scheurende gitaren de ruimte geven. Er is niet leukers en gezonder voor de mens dan bezig zijn me je hobby en andere gelijk denkenden ontmoeten. Het draagt bij aan de kwaliteit van leven. Zeker voor 60-plussers die met hun werk zijn gestopt of gaan stoppen. Florence heeft voor hen een leuke nieuwe tijdsbesteding: een heuse rockband in oprichting. Let’s rock! Zoals we in Den Haag van meer populaire rockbands gewend zijn.

 

Stemmen bij VSBfonds op onze rockband in oprichting
Florence doet met de oprichting van de rockband mee aan De Verzilver-je-ideeprijs van het VSBfonds. Dit fonds steunt sociale en culturele initiatieven die bijdragen aan een samenleving waar iedereen actief aan meedoet, zich betrokken bij voelt en waarin iedereen zich kan ontwikkelen. Door deelname aan de Verzilver-je-ideeprijs maakt Florence kans op extra budget voor de oprichting van de nieuwe band. Iedereen die het idee een warm hart toedraagt, kan tot 16 september stemmen via www.vsbverzilverjeidee.nl/ideeen/florence-rockband

 

Muzikanten, ook beginnend, meer dan welkom
Naast de stemmers is Florence natuurlijk ook hard op zoek naar de toekomstige bandleden. Musiceren zoals vroeger, of een instrument voor het eerst leren bespelen, het kan allemaal bij de Florence Rockband. De huisband van Florence is bedoeld voor iedereen vanaf 60 jaar die een passie heeft voor rockmuziek. Wie al snoeihard gitaar kan spelen, heeft een voordeel, maar wie voor het eerst op bijvoorbeeld een basgitaar wil aanslaan of zijn rauwe stem de ruimte wil geven, is in deze rockband ook meer dan welkom. Niemand is te oud om te leren! Zeker niet bij Florence. Wie weet is de huisband van Florence straks wel de nieuwe Di-Rect of Golden Earring (die rocken tenslotte ook nog), maar waar het vooral omgaat, is het gezellig samenzijn en dezelfde passie delen. Aanmelden kan via lieke.de.liefde@florence.nl


Professionele begeleiding
Na het formeren van de rockband (grootte is afhankelijk van het aantal aanmeldingen) gaan de muzikanten aan de slag onder de professionele begeleiding van bandleider Remco Visker. Remco begon zelf al op z’n 9de met piano en keyboard spelen en op zijn 14de kwam daar de gitaar bij. Hij speelde in diverse bands en sinds 2007 geeft hij gitaar- en basles bij Ready to Play in Den Haag en begeleidt hij bands in oprichting. Bij Florence is hij aan het goede adres om een stevige rockband te formeren. Hij gaat samen met de rockers die zich aanmelden, wekelijks professioneel repeteren in muziekoefencentrum Musicon.

 

Muziek zorgt voor verbinding
Het is de bedoeling dat de rockband daarna het hele jaar door optreedt, in eerste instantie in de diverse woonzorgcentra van Florence, maar de band kan ook worden geboekt. Florence vindt het belangrijk dat er nog meer aandacht komt voor muzikale activiteiten. Bewoners, maar ook zeker de wijkbewoners, komen graag naar de optredens toe. Naast concerten organiseert Florence wekelijks activiteiten in de expertise- en woonzorgcentra, van gezellige uitjes en creatieve workshops tot sportieve bijeenkomsten en heerlijke etentjes. Daarmee wordt de binding met de omgeving voor onze bewoners versterkt en komen andersom wijkbewoners makkelijker in contact met andere mensen.

 

Eerder succes behaald met jazzband

Florence behaalde eerder een muzikaal succes met de oprichting van de Florence Swingt Band, deze jazzhuisband heeft sinds de oprichting begin 2015 veelvuldig opgetreden en de bandleden veel plezier en zingeving gegeven.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.