Florence Sieraden Atelier: werken met bijzondere materialen

29-3-2016
Florence Sieraden Atelier

In wijkrestaurant Keu’s Genoeg wordt vanaf woensdag 30 maart een bijzondere workshop gegeven. Onder de naam Florence Sieraden Atelier gaan de deelnemers aan de slag met het maken van eigen sieraden. Docente Klara Paternotte Fronkova leert de deelnemers daarbij een bijzondere manier van creatief werken.

 

Gebruikte materialen

De 41-jarige docente van het Florence Sieraden Atelier werkt graag met gebruikte materialen. “Je kunt bijvoorbeeld van papier, van magazines of kranten, kralen maken. Die lakken we dan af, zodat ze waterbestendig zijn. Deelnemers kunnen daarvan vervolgens kettingen maken of armbanden. De laatste kralen die we hebben gemaakt, leverden een soort indianenkettingen. Het is leuk om te zien dat het mensen onder begeleiding altijd prima lukt.”

 

Kettingen van blikjes

Klara Paternotte Fronkova werkt het liefst met gebruikte materialen. “Ik houd ervan om te recyclen. Zo wil ik tijdens het Florence Sieraden Atelier bijvoorbeeld ook nog kettingen en armbanden gaan maken van conserven- of frisdrankblikjes. Ook daar kun je heel mooie dingen van maken, op eigenlijk een heel goedkope manier. Mensen leren tijdens het atelier op een andere manier kijken en omgaan met gewone materialen. We werken met elkaar toe naar een expositie. Natuurlijk mogen de deelnemers alle zelfgemaakte sieraden mee naar huis nemen.”

 

Elke woensdag

Het Sieraden Atelier wordt georganiseerd door Florence en Koorenhuis, een Haagse organisatie voor kunsteducatie voor iedereen in Den Haag. Het atelier vindt elke woensdag plaats van 10.30 tot 12.00 uur. Instroom op elk moment mogelijk. Het atelier wordt gehouden in wijkrestaurant Keu’s Genoeg aan de Genemuidenstraat 208 in Den Haag. Ervaring met sieraden maken is niet nodig. Opgeven kan via liever-actief@florence.nl of via naar 070 - 41 31 000.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.