Florence Wenst officieel opgericht: nóg meer wensen realiseren

17-4-2015
Florence Wenst officieel opgericht: nóg meer wensen realiseren

Na een succesvolle voorbereidingsperiode, waarmee al veel mooie resultaten zijn bereikt, is de officiële oprichting van Florence Wenst nu officieel een feit. De stichting heeft daarmee sinds deze maand een eigen bestuur. Doelstelling van Florence Wenst: de kwaliteit van leven en de zelfredzaamheid van de (wijk)bewoners en cliënten van Florence verder verbeteren.

 

Wensen-programma 

Florence Wenst doet dat met een Wensen-programma dat is opgedeeld in Cultuur Dichtbij, Ontmoeting & Contact en Sport & Beweging. Met Cultuur Dichtbij zet Florence Wenst in op 120 bewoners per wijk per jaar die hun culturele hobby weer oppakken. Regelmatig contact en ontmoetingen met anderen houdt mensen ook vitaal. Daarom vindt Florence Wenst het belangrijk dat cliënten en wijkbewoners elkaar ontmoeten. Het doel is om jaarlijks 3.000 ontmoetingen te realiseren. Op het gebied van sport en beweging is de doelstelling om 1.000 cliënten te helpen aan een goede lichaamsbeweging.

 

Fondsenwerving

Om al die projecten en activiteiten te realiseren, wordt door de stichting Florence Wenst, onder leiding van fondsenwerver Eline Antonia-Binkhuysen, actief gezocht naar fondsen. Ook particulieren, organisaties en scholen kunnen op eigen initiatief het Wensen-programma steunen. Op www.florence.nl/florencewenst staat vermeld hoe mensen en bedrijven kunnen bijdragen aan gepaste voorzieningen, faciliteiten en activiteiten. Dankzij gulle giften van diverse bedrijven en organisaties beschikken bijvoorbeeld vier locaties sinds enige tijd over zogeheten Fietslabyrinten. Hiermee gaan bewegen en plezier hand in hand, want de gebruikers fietsen onder meer virtueel door hun eigen buurt. Met de sponsoring en giften brengt Florence Wenst ook individuele wensen in vervulling.

 

Vijfkoppig bestuur

Het bestuur van de onlangs officieel opgerichte Stichting Florence Wenst wordt gevormd door vijf personen. Cornelis van Schagen is de voorzitter. Hij is oud-directeur van GlaxoSmithKline (GSK), de Engelse onderneming die zich bezighoudt met het vervaardigen van farmaceutische, biologische en gezondheidsproducten. Penningmeester is Vincent Dielwart (voorheen btw-adviseur bij KPMG) en secretaris is Bertine Pries (werkzaam op de afdeling public affairs van Amref Flying Doctors). De overige bestuursleden zijn Peter van Keulen (oprichter van Public Matters) en Jaap Haeck (fiscalist en predikant). 

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.