Florence wil zorg bereikbaar houden voor iedereen

4-9-2013
Florence wil zorg bereikbaar houden voor iedereen

"Door mensen goed te informeren over zorg kun je kosten voorkomen”

 

Rijswijk, 13 december 2012 - Goede zorg moet bereikbaar zijn voor iedereen. Dat vindt regionale zorgaanbieder Florence. Daarom investeert zij de komende tijd nog meer in gratis advies en gratis preventie. Bovendien heeft Florence de eigen organisatie anders ingericht om klantgerichter en effectiever te kunnen werken.

 

“De laatste tijd is er landelijk gezien veel commotie geweest over de kosten van de gezondheidszorg”, licht bestuurder Jim van Geest toe. “Wij denken dat je juist ook veel kosten kunt voorkomen. Door mensen goed te informeren en door tijdig hulp in te schakelen als dat nodig is. Onze overtuiging is dat je daar de kwaliteit mee verbetert en je er uiteindelijk geld mee kunt besparen.”

 

Huisverpleegkundigen

Wat volgens Florence belangrijk is, is dat mensen de zorg wel goed moeten weten te vinden. Van Geest: “Voor veel mensen is zorgland een doolhof van regels en instanties. Zij weten niet waar ze moeten beginnen met het zoeken naar het antwoord op hun zorgvraag. Met Zorgwinkels door de hele regio hebben we daar de afgelopen jaren verandering in kunnen brengen. Toch willen we daar een stapje verder in gaan. We willen nog zichtbaarder in de wijk zijn. Zodat wijkbewoners ons eenvoudig kunnen benaderen. We willen er voor hen zijn, ook als er nog bijna niets aan de hand is. En voor de huisartsen willen wij een partner zijn. De wijkverpleegkundigen die deze taak op zich gaan nemen, noemen wij dan ook huisverpleegkundigen.”

 

Dichtbij in de wijk

Om daadwerkelijk dichterbij te kunnen zijn en meer maatwerk te kunnen bieden, heeft Florence de eigen organisatie veranderd. De zorgorganisatie die werkzaam is in Den Haag, Delft, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Voorschoten en Wassenaar biedt voor elk van deze gemeenten en voor ieder Haags stadsdeel een eigen herkenbaar team Florence-medewerkers. Bovendien heeft Florence diverse diensten ontwikkeld voor specifieke wijken en buurten. Inwoners kunnen hiermee rekenen op de juiste zorg dicht bij huis.  

 

Expertisecentra

Daarnaast bundelt Florence kennis over specifieke ziekten en aandoeningen in drie expertisecentra. Doel is om voor iedere cliënt de juiste plek te vinden voor specialistische zorg en behandeling. De regionale organisatie draait op landelijk niveau mee met de behandeling van cliënten met de Ziekte van Huntington en intensieve revalidatie na bijvoorbeeld een hersenbloeding (CVA). Op het gebied van gespecialiseerde dementiezorg en met name de zorg voor jonge mensen met dementie loopt Florence voorop met toonaangevende behandelmethoden waarvoor van over de hele wereld interesse is.

 

Bemiddeling particuliere zorg

Steeds meer mensen kiezen bewust voor particuliere zorg en service die bij hen past. Zij vinden het belangrijk om regie te houden. En willen zelf hun zorgverlener, serviceniveau, tijdstip van zorg en tarief kiezen. Ze zijn bereid, om als dat nodig is, wat meer te betalen. Florence Allure biedt hen de zorg en service die naadloos aansluit bij hun levensstijl.

 

Thuiszorg voor kinderen

De juiste begeleiding en zorg speciaal voor kinderen. Die vinden inwoners van de regio bij het consultatiebureau in het Centrum voor Jeugd en Gezin. En steeds meer ook aan huis. Florence Jong begeleidt gezinnen thuis bij de opvoeding, het structureren van het huishouden en het omgaan met psychische problemen. Maar er is ook specialistische kinderthuiszorg voor jonge doelgroepen. De gespecialiseerde medewerkers kunnen ondersteunen bij vrijwel alle voorkomende technische handelingen, zoals beademing, sondevoeding en nazorg na een couveuse. Daarnaast geven de medewerkers adviezen, instructie en ondersteuning aan het kind en zijn ouders.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.