Florence zet deuren open tijdens Week van Zorg en Welzijn en NLdoet

13-3-2015
Florence zet deuren open tijdens Week van Zorg en Welzijn en NLdoet

Van maandag 16 maart tot en met zaterdag 21 maart is het de nationale Week van Zorg en Welzijn. Daarmee krijgt iedereen de kans om in heel Nederland bij ruim tweeduizend zorg- en welzijnorganisaties binnen te kijken. In de regio Haaglanden doet Florence natuurlijk graag mee. In een groot aantal expertise- en woonzorgcentra organiseren wij open dagen en diverse activiteiten.

 

Zorgmogelijkheden laten zien

De Nationale Week van Zorg en Welzijn is een initiatief van de zestien regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn, die samenwerken in Stichting RegioPlus. Florence wil door deelname aan de week laten zien wat er op zorg- en welzijngebied allemaal mogelijk is, zowel op onze woonzorglocaties als thuis. Omdat het op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart ook NLdoet is, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, vinden er op die dagen extra veel activiteiten plaats.

 

Radio-uitzending vanuit Vredenburch

De open dag op zaterdag 21 maart in woonzorgcentrum Vredenburch aan het van Vredenburchplantsoen in Rijswijk vormt het decor van een live radio-uitzending van Omroep Rijswijk. Bezoekers van de open dag kunnen hun verzoeknummers doorgeven. Omroep Rijswijk interviewt voor de uitzending vrijwilligers, medewerkers en bewoners. Daarnaast vindt er bij Vredenburch onder meer een proeverij plaats. In Rijswijk kunnen belangstellenden die dag ook langs bij woonzorgcentrum Steenvoorde van Florence. Een van de bijzondere activiteiten die daar plaatsvindt, is het ouderdomssimulatiepak dat kan worden uitgeprobeerd. Bezoekers kunnen daarmee ervaren hoe het is om te maken te krijgen met lichamelijke beperkingen.

 

Week van de Zorg in Wijndaelercentrum

Het Wijndaelercentrum aan de Catharina van Rennesstraat 8 in Den Haag doet bijna de hele week mee aan de Week van Zorg en Welzijn. Belangstellenden kunnen kosteloos deelnemen aan een aantal activiteiten. Zo kunnen mensen aansluiten bij de Tekenclub, de Yogaclub, de Tuinclub  en bij een soosmiddag. Op woensdag 18 maart wordt er in het activiteitencentrum onder meer hersengymnastiek gegeven. Het Wijndaelercentrum doet op vrijdag 20 maart ook mee aan NLdoet. Voor de (wijk)bewoners wordt tussen 10.00 tot 17.00 uur een verwendag georganiseerd met onder meer handmassages, nagels lakken en stoelmassages.

 

Meer bijzondere activiteiten

Op in totaal twaalf woonzorglocaties in Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Den Haag vinden in het kader van de Week van Zorg en Welzijn nog veel meer bijzondere activiteiten plaats. Zo kan er in Duinhage aan De Savornin Lohmanlaan 202 op zaterdag 21 maart mee worden gedaan aan zitdansen. In het CoornhertCentrum worden die dag tussen 11.00 en 17.00 uur poffertjes gebakken die, naar het schijnt, de lekkerste van Den Haag zijn. En in woonzorgcentrum De Mantel is er tijdens de open dag en NLdoet op zaterdag 21 maart ook een Indische markt. Bekijk ook het volledig overzicht van alle activiteiten.

 

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.