Fotocursus: ouderen en jongeren in de weer met selfies

11-5-2015
Fotocursus: ouderen en jongeren in de weer met ‘selfies’

Bewoners van woonzorgcentrum Jonker Frans van Florence en cliënten van de Stichting Anton Constandse doen mee aan een fotoworkshop waarbij zij onder meer leren ‘selfies’ te maken. De cursus vindt plaats in Jonker Frans in samenwerking met Studio Oostrum, Voor Welzijn en de Gemeente Den Haag.

 

Gekoppeld aan jongeren

Met de fotoworkshop willen de vijf organiserende partijen een verbinding leggen tussen ouderen en jongeren. De bewoners die meedoen aan de cursus, worden met die reden heel bewust gekoppeld aan een jongere uit de wijk. Daardoor ontstaan er bijzondere gesprekken en (meer) begrip over en weer. De ouderen leren van de jongeren wat er op dit moment allemaal speelt en de jongeren leren van de ouderen meer over vroeger en over hoe het is om ouder te zijn.

 

Portretfoto’s maken

De bijzondere workshop is inmiddels begonnen en duurt nog een aantal vrijdagmiddagen. Centraal bij alle bijeenkomsten staat het leren van de theorie om een mooie portretfoto te maken. De eerste bijeenkomst ging met die reden over het maken van een ‘selfie’, oftewel een gefotografeerd zelfportret met een smartphone. De deelnemers leerden onder meer omgaan met een ‘selfiestick’ waarmee de zelfportretten op iets grote afstand van henzelf konden worden genomen. Dit leverde tijdens de eerste bijeenkomst de nodige lachbuien op en natuurlijk ook de nodige mooie foto’s. “Het was een geweldige middag”, aldus workshopdocent en fotograaf Hans Oostrum.

 

Expositie

De fotocursus wordt op donderdag 21 mei afgesloten met een expositie. Die dag zijn vanaf 16.00 uur de foto’s te bezichtigen bij woonzorgcentrum Jonker Frans aan het Newtonplein 100 in Den Haag. Naast de expositie worden diverse foto’s ook gebundeld tot een boek, zodat de jongeren en ouderen een blijvende herinnering aan het project hebben.  

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.