Gelukkige winnaars op drukbezocht Florence Concours 2014

24-11-2014
Gelukkige winnaars op drukbezocht Florence Concours 2014

Alle prijswinnaars van het Florence Concours 2014 zijn bekend. De negenjarige Polina Plate en de vijftienjarige Linda Chen gingen er met de eerste prijs vandoor. Het Florence Concours vond gisteren, zondag 23 november, plaats in woonzorgcentrum Oostduin. Dat het concours populair is, bleek uit de enorme belangstelling. Bewoners, familieleden, buurtbewoners, medewerkers, vrijwilligers, iedereen kwam een kijkje nemen. Ook Jamai Lohman die kwam optreden, genoot zichtbaar en beloofde nog een keer terug te komen.

 

Musicerende jongeren

Het Florence Concours 2014 is een jaarlijks terugkerende muziekevenement in Den Haag. Het concours ontstond acht jaar geleden en is niet meer weg te denken. Elk jaar gaan jonge musici in diverse voorronden en uiteindelijk in de finale, die altijd plaatsvinden in de woonzorgcentra van Florence, met elkaar de muzikale strijd aan. De musicerende jongeren van het Florence Concours spelen of zingen in het klassieke repertoire. Een muziekkeuze die zeker door de

bewoners van de woonzorgcentra van Florence bijzonder wordt gewaardeerd.

 

Opening door wethouder
Het Florence Concours 2014 werd officieel geopend door Rabin Baldewsingh, wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid, Wijkaanpak en Sport en stadsdeelwethouder van Escamp en Laak. Gregor Bak, musicoloog, presenteerde de middag en sprak van weer mooie optredens. Dat vond ook de professionele jury die werd bijgestaan door de 94-jarige mevrouw Stenger, bewoonster van Oostduin.

 

Winnaars Mini
Het Florence Concours was ingedeeld in twee leeftijdscategorieën: Mini, de musici van zes tot en met elf jaar, en Junior, de jongeren van twaalf tot en met achttien jaar. In de categorie Mini stonden vijf kinderen in de finale. Polina Plate uit Den Haag won met de uitvoering op haar viool van ‘Russisch Liedje’ en ‘Vrolijke Dans’ van Komarowski. De jury oordeelde dat ze ‘een boeiend spel en een mooie concentratie’ had en over ‘een natuurlijk muzikaliteit’ beschikt. Ze won met de eerste prijs een geldbedrag van driehonderd euro. De twee plaats in de categorie Mini was voor de elfjarige Vivian Giesbertz uit Den Haag, vanwege ‘haar krachtige klank en zelfverzekerde spel, in verschillende stijlen’. De derde prijs werd veroverd door de elfjarige Daniil Serck uit Voorburg op zijn viool. Hij bracht een 'verzorgd spel en kon goed luisteren en het karakter van het stuk goed weergeven’.

 

Uitslag categorie Junior
Bij de junioren werd de vijftienjarige pianiste Linda Chen uit Den Haag door de juryleden uitgeroepen tot winnaar. Linda speelde tijdens de finale werken van Schumann en Debussy. De juryleden vonden dat zij de eerste prijs verdiende vanwege ‘haar goede timing, goed contrast in sfeer tussen de stukken van de verschillende componisten, en een goede spanningsopbouw’. Linda kreeg met het winnen van het Florence Concours een geldbedrag van duizend euro overhandigd. De dertienjarige Olav Slootbeek uit Leiden wist met ‘zijn gevoelig spel, het goed volgen van de lange lijnen en het verhaal van het muziekstuk en de mooie persoonlijke kleurnuances’ die hij toevoegde, de tweede prijs in de wacht te slepen. De veertienjarige Anuschka Pedano uit Zoetermeer behaalde met haar altviool en ‘haar natuurlijke energie, mooie beweging in de klank en het goed weergeven van de karakterverschillen binnen het stuk’ de derde prijs’. Alle deelnemers van het Florence Concours 2014 waren met recht winnaars.

 

Bedankje van Florence
Het succes van het Florence Concours was ook dit jaar weer niet alleen te danken aan de succesvolle talenten die zich weer hadden opgegeven. Ook de vakjuryleden, de presentator, de medewerkers en de vrijwilligers in onze woonzorgcentra hebben zich weer volop en belangeloos ingezet. Het muziekevenement wordt gesponsord door diverse organisaties. Zonder al deze mensen zouden er geen muzikale middagen zijn waar vooral onze bewoners, maar ook de wijkbewoners, zo van genieten. Florence zegt dan ook graag: bedankt!

 

Op de Facebook-pagina van Florence vindt u meer foto's van het Florence Concours 2014.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.