Gezocht: fietsvrijwilligers in Leidschendam-Voorburg

6-5-2016
Florence Leidschendam-Voorburg zoekt vrijwilligers voor duofiets

Florence thuis in Leidschendam-Voorburg is op zoek naar sportieve fietsvrijwilligers om te rijden op de duofiets. Vindt u het leuk om met mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, eropuit te gaan? Meldt u zich dan aan bij Florence.

 

Fietsen op de duofiets

Woonzorgcentrum De Mantel beschikt sinds eind vorig jaar over een zogenoemde duofiets. Hiermee kunt u met z’n tweeën een fietstocht maken. Op de duofiets zit u naast elkaar. De fiets heeft twee paar trappers, veiligheidsgordels en voetensteunen met klittenband. In principe hoeft maar één passagier te trappen en te sturen, maar u kunt ook beiden de fiets in beweging zetten. Vindt u het leuk om te fietsen met een bewoner van woonzorgcentrum De Mantel of een wijkbewoner? Dan ziet Florence u graag verschijnen!

 

Goede conditie

De vrijwilligers die Florence zoekt, beschikken natuurlijk over een goede conditie en zijn geregeld een dagdeel beschikbaar om met iemand een fietstochtje te maken door Leidschendam-Voorburg. Als u zich aanmeldt, wordt u uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Met elkaar bespreken we dan de mogelijkheden. Ook maken wij een proefrit waarmee u vertrouwd wordt gemaakt met het fietsen op een duofiets.

 

Aanmelden

Mensen die het leuk vinden om met ouderen uit Leidschendam-Voorburg in beweging te komen, kunnen zich aanmelden bij Petra van der Stap, coördinator vrijwilligerswerk, via petra.van.der.stap@florence.nl of via 06 - 39 85 08 71. U begint met een wederzijdse proefperiode waarin u wordt ingewerkt. Zo kunt u rustiger ervaren wat u voor onze (wijk)bewoners en cliënten kunt betekenen. Wilt u geen vrijwilliger worden, maar wel een keer fietsen met iemand die u kent? Op vertoon van uw FlorencePas en uw legitimatiebewijs kunt u de duofiets maximaal een uur lenen.

 

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.