Gezocht: liefdevolle Voorburgse handen voor nieuwe ontmoetingscentra in De Mantel en Essesteijn

23-7-2015
Vrijwilligerswerk in Voorburg

Bij Florence werken ruim 1.900 vrijwilligers. Zij zetten zich elke dag vrijblijvend in voor de bewoners en cliënten van de expertise- en woonzorgcentra en de thuiszorg. Florence kan niet zonder haar vrijwilligers. Zij zijn degenen die een belangrijke aanvulling vormen op de beroepszorg. Florence in Voorburg is op zoek naar inwoners die zich met liefde en geduld willen inzetten in de onlangs geopende twee nieuwe ontmoetingscentra van woonzorgcentrum De Mantel of in het ontmoetingscentrum in wijkgebouw Essesteijn.

 

Belangrijke aanvulling op professionele zorg

Florence komt in Voorburg graag in contact met geduldige en liefdevolle handen. “Het werk dat de vrijwilligers bij Florence doen, is geen vervanging, maar een belangrijke aanvulling op de beroepszorg die wij bieden”, zegt Ben van Gent van de Raad van Bestuur van Florence. Vrijwilligers zijn voor ons bijzonder waardevol. Ze zijn namelijk erg belangrijk voor de gezondheid van onze bewoners en hun sociale welzijn.”

 

Twee nieuwe ontmoetingscentra in Voorburg

Ontmoetingscentrum De Mantel en ontmoetingscentrum Essesteijn kunnen de vrijwilligers goed gebruiken. Ontmoetingscentrum De Mantel is onlangs uitgebreid en biedt nu ruimte aan twee doelgroepen ruimte: ’t Trefpunt is er voor bezoekers met een indicatie, die vergeetachtig zijn of moeite hebben met de dingen van alledag en voor mensen die behoefte hebben aan sociaal contact. La Jaquette is er voor bezoekers met of zonder indicatie, waarbij de nadruk ligt op gezellig en actief samenzijn. Ontmoetingscentrum Essesteijn opent woensdag 2 september de deuren. Samen met de cliënt wordt gekeken welke locatie en welk aanbod passend is. Florence wil met de uitbreiding van de ontmoetingscentra de zelfredzaamheid van ouderen vergroten, de kwaliteit van leven verder verbeteren en vereenzaming tegengaan.

 

Activiteiten en openingstijden

Binnen de ontmoetingscentra worden diverse activiteiten aangeboden. Daarmee blijven de bezoekers actief en ontmoeten zij anderen. Florence is voor de ontmoetingscentra De Mantel en Essesteijn op zoek naar vrijwilligers die onder meer koffie en thee schenken, een praatje maken, een krantje voorlezen of een spelletje doen. Kortom, Florence is op zoek naar mensen die klaar willen staan voor anderen, met hulp en aandacht. Het is fijn als mensen minimaal een dag per week beschikbaar kunnen zijn op een afgesproken tijdstip.

 

Keurmerk Goed Geregeld

Mensen die interesse hebben in vrijwilligerswerk in onze nieuwe ontmoetingscentra, kunnen contact opnemen met de coördinator vrijwilligers van De Mantel via 070 - 754 37 77. Een keer meedraaien om te kijken hoe het is om vrijwilliger te zijn, kan natuurlijk ook. Florence beschikt sinds dit jaar over de kwaliteitsonderscheiding ‘Goed Geregeld’. Dit landelijke keurmerk van de vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) wordt toegekend aan organisaties die het vrijwilligerswerk succesvol en aantrekkelijk organiseren. Mensen krijgen daarmee voor hun vrijwilligerswerk, naast de glimlachen van de bezoekers, nog meer terug.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.