Gezondheid en Zorgwinkel Voorburg wint Aanmoedigingsprijs Toegankelijkheid

28-10-2013
Gezondheid en Zorgwinkel Voorburg wint Aanmoedigingsprijs Toegankelijkheid

De Gezondheid en Zorgwinkel in Voorburg heeft gisteren de Aanmoedigingsprijs Toegankelijkheid van de Stichting Platform Gehandicapten Leidschendam-Voorburg en MKB Leidschendam-Voorburg gekregen.

Winkelmanager Marco Jonkman ontving de bijpassende oorkonde uit handen van Jos Polders, voorzitter a.i. werkgroep Openbare Toegankelijkheid, onderdeel van Stichting Platform Gehandicapten Leidschendam-Voorburg. Zij werd terzijde gestaan door bestuurslid Hilde Vogelzang van MKB Leidschendam-Voorburg en wethouder Gregor Rensen van de gemeente Leidschendam-Voorburg.  

 

De Aanmoedigingsprijs Toegankelijkheid is een voortzetting van de gemeentelijke Toegankelijkheidsprijs. Door verandering van het beleid binnen de gemeente in 2012 hebben StichtingPlatform Gehandicapten Leidschendam-Voorburg en MKB Leidschendam-Voorburg de organisatie van deze prijs anders vormgegeven, om het idee – blijvend aandacht vragen bij ondernemers voor het belang van verbetering van de toegankelijkheid van hun bedrijf – overeind te houden. De selectie van in aanmerking komende bedrijven wordt nu bepaald aan de hand van scorelijsten van ‘mysterie’-bezoekers. 

 

De Gezondheid en Zorgwinkel is onlangs uitgebreid naar twee panden. Bij deze verbouwing is meteen heel kritisch gekeken naar allerlei aspecten die de toegankelijkheid van de winkel zouden kunnen verbeteren. Het souterrain is als winkelgebied opgeheven. Hoogpolige deurmatten zijn vervangen door laagpolige, omdat deze minder rolweerstand geven bij de diverse rollende hulpmiddelen. De vloeren zijn verder egaal (parket) en makkelijk begaanbaar. Een klein niveauverschil tussen de beide panden is opgevangen door een hellingbaan in de vloer. Verder is de inrichting  scootmobiel/rolstoelproof. Een koffiehoek, speelhoekje voor kinderen, gemakkelijke stoelen en een bureau waar je ook met een rolstoel aan kunt zitten, maken de winkel klantvriendelijk.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.