Gluren in Adegeest, het woonzorgcentrum van de toekomst

23-1-2015
Zaterdag 7 februari open dag in het nieuwe woonzorgcentrum Adegeest

Alles verloopt volgens planning en in de zomer van 2015 is het naar verwachting dan ook echt zover: dan gaan de deuren open van het nieuwe onderkomen voor de bewoners van woonzorgcentrum Adegeest in Voorschoten. Wie zijn nieuwsgierigheid tot die tijd niet kan bedwingen, is zaterdag 7 februari van harte welkom te komen gluren in het woonzorgcentrum van de toekomst. Florence laat tijdens een speciale open dag graag zien wat er achter de schermen gebeurt en wat het nieuwe Adegeest straks te bieden heeft.

 

Open dag in Adegeest

De deuren gaan zaterdag 7 februari voor het eerst open voor het publiek. De projectleider en de aannemer van het nieuwbouwproject en het management van het woonzorgcentrum zijn tussen 10.00 en 16.00 uur aanwezig. Zij kunnen u informeren over het nieuwe gebouw en de zorg die er vanaf de zomer 2015 wordt verleend. Bezoekers kunnen zelf een wandeling maken over de begane grond met de verschillende ruimtes. Tijdens de open dag kunnen er – onder het genot van een kopje koffie of thee – natuurlijk vragen worden gesteld over de huur van de zelfstandige appartementen, de precieze invulling van de zorg en de activiteiten die in het nieuwe Adegeest plaatsvinden.

 

Moderne woon- en zorgeisen
Het nieuwe woonzorgcentrum Adegeest voldoet straks aan alle moderne woon- en zorgeisen. Er komen 41 zelfstandige twee- en driekamerappartementen en 52 plaatsen waar psychogeriatrische zorg wordt verleend aan mensen met dementie. Een aantal appartementen is geschikt voor mensen met een zware somatische zorgvraag. Er bestaat ook de mogelijkheid voor cliënten om kortdurend te verblijven. Mensen met een thuiszorgindicatie kunnen de appartementen huren en gebruikmaken van de verschillende faciliteiten in het centrale deel van het nieuwe woonzorgcentrum. Daar komen onder meer een gastvrijheidpunt, een ontmoetingsruimte, een restaurant, een kapsalon, een winkel, een dagactiviteitencentrum en een dagbehandeling en een uitvalsbasis voor de thuiszorg van Florence. De belangstelling voor het wonen in het nieuwe woonzorgcentrum is groot. De huidige bewoners van Adegeest die zelfstandig kunnen wonen, krijgen voorrang bij de toewijzing van de appartementen.

 

Uitkijken naar nieuw onderkomen
De bewoners van Adegeest, die nu op een tijdelijke locatie aan De Zeven Provinciën in Voorschoten wonen, kijken uit naar de opening van hun nieuwe thuis. Ook de medewerkers van Florence kunnen niet wachten in het nieuwe pand aan de slag te gaan. Voor de wijk is het nieuwe Adegeest eveneens een aanwinst. Voorschoten krijgt er met het woonzorgcentrum een sociaal middelpunt bij. Adegeest is er niet alleen voor de bewoners van Florence, maar ook voor de mensen in de wijk. Zij kunnen bijvoorbeeld komen eten in het restaurant, meedoen aan activiteiten in het ontmoetingscentrum en naar eigen keuze gebruikmaken van de vele faciliteiten. Florence wil als goede buur de zelfredzaamheid van de wijkbewoners vergroten en vereenzaming tegengaan.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.