Gulden Huis zoekt creatieve zestigplussers

4-5-2015
Gulden Huis zoekt creatieve zestigplussers

Gulden Huis van Florence is op zoek naar creatieve zestigplussers. Aan hen wordt gevraagd mee te doen aan een bijzondere workshop ‘Graffiti en zeefdruk’ van kunstenaar Ringo Mollinger op vrijdag 22 mei. De workshop maakt onderdeel uit van Long Live Arts, een Europese conferentie die grensoverschrijdende samenwerking tussen ouderen en zorg- en cultuurorganisaties initieert.

 

Spuitbussen en zeefdrukken

De workshop ‘Graffiti en zeefdruk’ vindt plaats op vrijdag 22 mei van 10.00 tot 14.00 uur in expertisecentrum Gulden Huis aan de Steenhouwersgaarde 1 in Den Haag. In totaal kunnen vijftig enthousiaste zestigplussers meedoen. Kunstenaar Ringo Mollinger zet de deelnemers eerst aan de slag met spuitbussen en daarna met zeefdrukken. Dat alles gebeurt met het gedicht ‘Dis’ van Jean Pierre Rawie als thema.

 

Aanmelden voor workshop

Voor ouderen die moeilijk met een spuitbus kunnen werken, is er ander materiaal voorhanden om toch een mooi kunstwerk te maken. Het graffitispuiten vindt buiten plaats op twee grote doeken (10 bij 2 meter) die bevestigd worden aan hekken. Het zeefdrukken gebeurt in de hal van Gulden Huis. Opgeven voor de workshop kan bij Andrea van Gilst, vrijwilligerscoördinator Gulden Huis, via andrea.van.gilst@florence.nl of via 070 - 754 48 78. Iedereen vanaf zestig jaar is welkom, ook als ze nog nooit creatief bezig zijn geweest.

 

Onderdeel Long Live Arts

De workshop in Gulden Huis maakt onderdeel uit van de Europese conferentie Long Live Arts. Die conferentie laat zien dat kunstbeoefening ouderen expressie en zingeving biedt en zo bijdraagt aan hun gezondheid en sociale contacten. Florence werkt met die reden graag mee aan de Long Live Arts. De workshop ‘Graffiti en zeefdruk’ maakt ook onderdeel uit van het DIS-project van Justine le Clerq. In dit project werken oudere en jongere kunstenaars aan kunstcreaties gebaseerd op het gedicht ‘Dis’.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.