Hoogste punt nieuwbouw Adegeest is in zicht

8-10-2014
De tuinkamer van het nieuwe Adegeest wordt wind- en waterdicht gemaakt, zodat de bewoners in alle jaargetijden kunnen genieten.

Het nieuwe onderkomen voor de bewoners van woonzorgcentrum Adegeest in Voorschoten is weer een stapje dichterbij. Naar verwachting wordt donderdag 30 oktober het hoogste punt van de nieuwbouw aan de Bachlaan bereikt. Dat is twee maanden na het leggen van de eerste steen. De nieuwbouw ligt daarmee keurig op schema. Als alles volgens planning blijft verlopen, opent het nieuwe Adegeest in de zomer van 2015 de deuren.

 

Het woonzorgcentrum Adegeest voldoet straks aan alle moderne woon- en zorgeisen. Er komen 41 zelfstandige twee- en driekamerappartementen en 52 plaatsen waar psychogeriatrische zorg wordt verleend aan mensen met dementie. Hier bestaat ook de mogelijkheid voor cliënten om kortdurend te verblijven. Mensen met een thuiszorgindicatie kunnen de appartementen huren en gebruikmaken van de verschillende faciliteiten in het centrale deel van het nieuwe woonzorgcentrum. Daar komen onder meer een gastvrijheidpunt, een ontmoetingsruimte, een restaurant, een kapsalon, een winkel, een dagactiviteitencentrum en een uitvalsbasis voor de thuiszorg van Florence.

 

Sociaal middelpunt in de wijk
Nu is al zeker dat het nieuwe Adegeest in 2015 het sociale middelpunt in de wijk wordt. Alle bewoners uit de buurt zijn dan ook van harte welkom om bijvoorbeeld mee te eten in het restaurant, andere mensen te ontmoeten in het ontmoetingscentrum of gebruik te maken van de andere faciliteiten. Daarmee krijgt Adegeest een sociale functie waarmee onder meer eenzaamheid onder buurtbewoners kan worden tegengegaan door ze diverse activiteiten aan te bieden. Iedereen kan zelf kiezen welke diensten op het gebied van zorg en welzijn hij nodig heeft. Florence Thuis hoopt dat alle ouderen uit Voorschoten zich straks welkom voelen in het nieuwe onderkomen.

 

Veel belangstelling
Een groot aantal mensen heeft inmiddels aangeven belangstelling te hebben voor het wonen in het nieuwe woonzorgcentrum. Onlangs vond er in de tijdelijke locatie van Adegeest aan De Zeven Provinciën 68 een informatieavond plaats over de huurappartementen. Ruim 120 belangstellenden kwamen een kijkje nemen. Er is een belangstellendenlijst opgesteld. De huidige bewoners van Adegeest die zelfstandig kunnen wonen, krijgen voorrang. Mensen die nog aan de belangstellendenlijst willen worden toegevoegd, kunnen een mailtje sturen naar nieuwbouw.adegeest@florence.nl

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.