Huisarts aan het woord bij het Alzheimer Café

17-10-2014
Huisarts aan het woord bij het Alzheimer Café

Wat doet een huisarts bij een vermoeden van dementie? Kan hij zelf een diagnose stellen? Of verwijst hij door en naar wie dan precies? Op welke ondersteuning kun je rekenen? En welke zaken kun je nog meer met de huisarts bespreken gedurende het ziekteproces? De antwoorden op deze vragen - en op meer - worden 28 oktober gegeven tijdens het Alzheimer Café Rijswijk.

 

De maandelijkse bijeenkomst staat dit keer in het teken van ‘De huisarts aan het woord’. De huisarts die antwoord gaat geven op alle vragen, is Marjon Tombrock. Zij is huisarts in Rijswijk en weet wat zij - en daarmee ook haar collega’s - kan betekenen voor iemand met geheugenproblemen en beginnende dementie. Marjan Corbeek, GZ-psycholoog bij Florence, is de gespreksleider van het Alzheimer Café.

 

Tijd en locatie

Het Alzheimer Café vindt dinsdag 28 oktober plaats in Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk. De deuren gaan om 19.00 uur open. De toegang is gratis. Het programma begint om 19.30 uur met een gesprek met huisarts Marjon Tombrock. Na de pauze kunnen vragen worden gesteld. Daarna is het mogelijk om tot 21.30 uur na te praten met bezoekers, vrijwilligers en hulpverleners. Wijkcentrum Stervoorde is met de auto en openbaar vervoer (buslijnen 18 en 30) prima te bereiken. Parkeren kan kosteloos met een parkeerkaart, voor twee uur. Belangstellenden die het Alzheimer Café willen bezoeken, maar hun dementerende partner niet alleen willen laten, kunnen bij Lisette Hart van Stichting Welzijn Rijswijk informeren welke vrijwilliger hun partner gezelschap kan houden. Dat kan via 06 – 20 66 40 59 of via mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl

 

Over het Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over de dementie en de gevolgen er van bespreekbaar maken. Elke maand staat er een ander onderwerp centraal. Het eerstvolgende Alzheimer Café vindt plaats op dinsdag 25 november en gaat over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.