Incident in woonzorgcentrum Vredenburch: gewonde monteur en evacuatie bewoners

7-7-2015
Incident in woonzorgcentrum Vredenburch: gewonde monteur en evacuatie bewoners

In Florence woonzorgcentrum Vredenburch in Rijswijk is vanochtend rond half tien bij werkzaamheden aan de installatie van een telecomprovider een onderhoudsmonteur gewond geraakt. De gewonde is direct overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Rookontwikkeling 

De monteur was bezig met werkzaamheden aan een telecominstallatie, toen er door nog onduidelijke oorzaak een steekvlam ontstond. Hierbij kwam veel rook vrij, waardoor Florence onmiddellijk is begonnen met de evacuatie van de 96 bewoners die toen in het woonzorgcentrum aanwezig waren. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. Ruim dertig mensen zijn overgebracht naar de naburige locatie Onderwatershof van zorgorganisatie Cardia. De overige bewoners konden in eerste instantie in het woonzorgcentrum blijven, omdat er voor hen geen gevaar was.

 

Volledige evacuatie

Omdat de stroomvoorziening door de kortsluiting in het woonzorgcentrum aan het Van Vredenburchplantsoen niet voldoende meer functioneert, heeft Florence besloten over te gaan tot een volledige evacuatie. De juiste zorg en behandeling kunnen op dit moment niet aan de bewoners van Vredenburch worden geboden. Met die reden worden de bewoners tijdelijk ondergebracht bij familieleden, collega-zorgaanbieders en bij overige locaties van Florence. Tijdens de gehele evacuatie is Michel Bezuijen, burgemeester van Rijswijk, en Ben van Gent, van de Raad van Bestuur van Florence, aanwezig om alles in zo goed mogelijke banen te leiden. De situatie was dankzij de inzet van de hulpdiensten, vrijwilligers en medewerkers van Florence snel onder controle. De evacuatie verliep rustig en zonder problemen.

 

Monteur gewond

De gewonde monteur werkte aan de installatie in een ruimte die door woningcorporatie Staedion, de eigenaar van het pand, wordt verhuurd aan een telecombedrijf. Deze installatieruimte is niet van Florence, maar omdat het wel is gevestigd in het woonzorgcentrum, moesten de bewoners geëvacueerd worden. Over de toestand van de gewonde man is op dit moment nog niets bekend. Florence leeft met hem en zijn familieleden mee.

 

Eerdere ontruiming

De bewoners van woonzorgcentrum Vredenburch werden helaas twee weken geleden ook al geëvacueerd. Toen werden ze preventief elders ondergebracht doordat door lekkage in een CV-installatie de stroom in een groot deel van het pand was uitgevallen. Het incident van vandaag, in de ruimte van de telecomprovider, staat volledig los van de gebeurtenis van twee weken geleden. Er wordt door de brandweer in samenwerking met verhuurder Staedion onderzoek gedaan naar de oorzaak van het incident in de installatie van de telecomprovider.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.